רוצה בירור על הפרטים האלה: 1) מה אפשריות התעסוקה בתואר ראשון במדעי חיים בהדגשת ביוטכנולוגיה. 2) האם אפשר להמשיך לתואר שני בנושא ( מנהל מערכות בריאות ) .. ואיך השילוב ביניהם עוזר בתעסוקה .
ש
שני יונגר
לימודי מדעי החיים ביוטכנולוגיה או ניהול מערכות בריאות
שלום אמיר,
1. עם התואר הראשון אפשר לעסוק או בעבודת במעבדות מחקר למיניהן, עבודות בתחום השיווק של מוצרים רפואיים. אך יש עדיפות ברורה לממשיכים לתארים שניים לפחות באופן כללי. 2. אני לא רואה כיצד תואר שני בניהול מערכות בריאות יתמוך בצורה משמעותית בתואר הראשון במדעי החיים וביוטכנולוגיה. לאור שתי השאלות ששאלת כאן, אני חושבת שיש צורך שתעצור רגע את כל העניין של הלימודים הללו ופשוט תחשוב לאן אתה רוצה להגיע לאחר הלימודים. עזוב את הדרך והתארים שיש ללמוד כדי להגיע למטרה הזו ופשוט מקד אותי במטרה שלך. כך אוכל לומר לך איזה תואר או תארים מתאימים יותר שתלמד.
הוספת תגובה
המטרה שלי היא לעבוד ביצירת תרופות ותעשיית התרופות ובמחקרים ביולוגית במעבדות וגם להיות בעתיד מנהל מחלקות .. לפיכך אני רואה ששילוב שני התארים יתמוך למטרתי.
ש
שני יונגר
אם כך הנושא סגור
שלום אמיר,
אם כך אז אתה סגור על המסלול הנכון לך. שהיה המון המון הצלחה.
בברכה, שני
א
אמיר אבוערב
שאלה אחרת ..
יש לי שאלה נוספת : מה ההבדל בתעסוקה בין מדעי חיים בהדגשת ביוטכנולוגיה ובין הנדסת ביוטכנולוגיה ? (מה הבדל מקומות התעסוקה , ומה תפקיד הביוטכנולוג לכל אחד מהם?) אשמח לענות כי אני ממש מתלבט .. תודה
ש
שני יונגר
מהנדס או לא בביוטכנולוגיה
שלום אמיר,
ההבדל הוא שהאחד הוא מהנדס והשני אינו מהנדס. זה הסדל משמעותי גם במספר שנות ההשקעה וגם באפשרויות התעסוקה לאחר מכן. כאשר מהנדסים מוכשרים לראות תמונת על כוללת של כלל הפרויקט ולא רק התמחות נקודתית בחלקו הקטן של הפרויקט. אין זה אומר שאם תהיה מהנדס לא תתחיל את דרכך בתפקידים שאינם של מהנדסים, כי מדובר בתחום מאוד מורכב.