אני בדילמה לא קטנה לגבי בחירת נושא ללימודי תואר ראשון אשמח מאוד אם תוכלי לעזור לי..אני מאוד טוב עם מספרים אהבתי מתמטיקה בצורה בלתי נתפסת בתיכון התחברתי למדעים לא מתחבר לאנשים בצורה מהירה לא מתחבר לעבודות חברתיות מעדיף לעבוד לבד לא מתחבר לעבודות ידיים,מחפש מקצוע עם רווח נאה הגשמה עצמית וסיפוק...חשבתי בהתחלה לגשת לרפואה ולאחר התלבטויות גדולות כמעט ירד לי לאחר מכן חשבתי על לימודי מדעי רפואה גם ירד לי חשבתי על כימיה על פיזיקה ועכשיו אני שוקל לימודי סטטיסטיקה וכלכלה..האמתי אני כבר עסוק בנושא הזה יותר משנתיים ועוד לא החלטתי אני בדילמה ותסביך משמעותי אשמח אם תוכלי לכוון אותי תודה מראש
ש
שני יונגר
מה שאני חושבת שהכי מתאים לך ללמוד
שלום מיקי,
אחת הבעיות הגדולות שבעיני אנשים סביבך בוודאי נראות כמו "צרות של עשירים" היא שאתה טוב בהרבה דברים. הרבה יותר קשה לבחור מה ללמוד כאשר אתה אדם מוכשר בתחומים שונים כל כך זה מזה. דבר אחד בוודאות ברור גם לך וגם לי הוא שאתה אדם בעל יכולת חשיבה ראלית ברמה גבוהה מאוד. לי חבל שתפספס את ההשקעה בכיוון הזה ותלך ללמוד משהו שבו לא תמצה את הכישרון הספציפי הזה. מכיוון שאתה לא מתחבר לעבודות עם אנשים אחרים אז בכל מקרה אתה צריך לכוון לכיוון של עבודות בתחומי מחקר למשל, שם יש המון עבודה עצמאית עבודת חשיבה ויש בחירה אם לעבוד עם אנשים אחרים או לא. ובכל מקרה היקף כמות האנשים שתבוא איתם במגע היא לא כל כך גדולה. אני חושבת כשאני קוראת את כל הדברים שציינת בתור מה שמעניין אותך שתוכל לגעת בכולם בצורה כזו או אחרת במסלול לימודי הנדסה ביו-רפואית. יש בה גם מתמטיקה גם מדעים וגם סטטיסטיקה וכמובן גם לימודי מדעי הרפואה. עכשיו לפני שאתה עושה חשבון עם עצמך לגבי רמת העניין שלך במסלול אני רוצה שתסתכל על הדברים בצורה הבאה: התואר הראשון הוא רק שלב אחד מבין רבים אחרים שתעבור אחרי כן בקריירה שלך, המסלול הספציפי הזה לא יחסום אותך לא יגביל אותך ואפילו יאפשר לך המון אפשרויות בעתיד (גם רפואה אם במהלך הלימודים תבין שזה מה שאתה הכי רוצה בעצם). תוכל לעבוד בעבודות מחקר ומעבדה לבד או ביחד עם אנשים, מה שתרצה. רק תזכור הלימודים הם רק שלב אחד, אחרי שתסיים אותם ותתנסה קצת בתחומים השונים יתחיל להתגבש אצלך כיוון. תמיד מותר להתחרט לשנות, להחליף. זה בסדר. מי אמר שקל להיות אדם מוכשר?.. אני מאמינה שאם תבחר במסלול הזה כולנו נרוויח בעתיד.