תואר דו חוגי בחשבונאות וביולוגיה - עד כמה זה ראלי?
תואר דו חוגי בחשבונאות וביולוגיה - עד כמה זה ראלי?
דניאל
1 תגובות
שלום, היי, אני מתעניינת בתואר בביולוגיה מאחר וזה תחום שמאוד מעניין אותי ושלמדתי בתיכון. מנגד אני מאוד מתחברת להדרכה, לעמוד מול קהל, ללמד ולהקנות ידע.. בצבא הייתי מדריכה וזה תחום שמאז ומתמיד נמשכתי אליו והתאים לי. לכן חשבתי בהתחלה ללכת לכיוון שהדרכה בתחום שאני אוהבת- ביולוגיה. בדמיוני חשבתי שאפשר להשתלב בחברות גדולות או בהייטק ולהדריך ולהרצות בתחומי הביולוגיה.. חיפשתי רבות ולא מצאתי תפקיד כזה ולכן החלטתי לברר על לכיוון של הוראה אך מאחר והשכר לא מספק אני שוקלת כיוונים נוספים. באוניברסיטה העברית ראיתי שניתן לשלב חשבונאות עם ביולוגיה. אני שוקלת לעשות זה מאחר ובחשבונאות אמצא את הבסיס הכלכלי ובביולוגיה אלמד את מה שעניין אותי תמיד, לעומק. השאלה עד כמה זה ראלי ואפשרי לשלב שני חוגים כאלה? בנוסף אם בסוף אחליט שארצה בכל זאת לעסוק בביולוגיה האם העובדה שזה תואר דו חוגי מהווה עבורי חיסרון למול סטודנט שלמד תואר בביולוגיה חד חוגי? חוץ מזה איך אפשר לדעת אם חשבונאות זה תחום שמתאים לי? מעולם לא למדתי בזה ואין לי רקע בנושאים אלו. תודה רבה :)
ש
שני יונגר
לכי ללמוד מה שאת אוהבת
שלום דניאל,
למה שלא תלמדי ביולוגיה ותעמיקי את הלימודי הביולוגיה בתואר שני בתחום שהכי יעניין אותך. אם תעבדי בתפקיד ובחברה מספיק משמעותיים תוכלי גם לעסוק בהדרכות. אפשרות טובה לכך היא ללמוד לתואר ראשון ושני בתחום של איכות הסביבה. שם יש גם עבודות טובות (לפחות נכון להיום) וגם אפשרות ללמד ולהרצות ולהקנות ידע בתחום. צירפתי לך הסבר על לימודי מדעי הסביבה בקישור בתחתית התשובה שלי. אשמח לשמוע מה את חושבת על הנושא ואם הוא מקרב אותך לעיסוק שמעניין אותך לדעתך.