לימודי מדעי התרופות מסלול מצטיינים באוניברסיטה העברית
לימודי מדעי התרופות מסלול מצטיינים באוניברסיטה העברית
בסיה
1 תגובות
היי, יש לי מספר שאלות בנוגע לתכנית מדעי התרופה (תכנית מצטיינים) באונ' העברית.
ממה שהבנתי ניתנת עדיפות לבעלי רקע מדעי. בתיכון למדתי פיזיקה ומדעי המחשב, האם יש טעם שאני אשלים 3 יח"ל בכימיה ובביולוגיה (לא אפשרי להשלים ל5 יח"ל אחרי התיכון )? זה יתן לי יתרון כלשהו בתנאי הקבלה?
כמו כן, יש ראיון אישי. מה התוכן שלו? קראתי במספר מקומות שיש אנסין מדעי?
בנוגע ללימודים עצמם - האם באמת כדאי לנסות להתקבל אליו במקום להתקבל ללימודי רוקחות לתואר ראשון ובהמשך לעשות תואר שני? ניתן לעבוד תוך כדי הלימודים? עד כמה הלימודים אינטנסיביים?
ש
שני יונגר
המסלול ללימודי מדעי התרופה תוכנית המצטיינים
שלום בסיה,
מקצועות הלימוד אותם קבעה האוניברסיטה כמקצועות המדעיים המקובלים להגשת מועמדות למסלול ה: ביולוגיה, פיסיקה וכימיה. לכן את ככל הנראה צריכה להשלים את אחת מהשתיים כימיה או ביולוגיה. הדרישה היא להיקף מוגבר במקצועות הללו. אני מציעה שתתקשרי לאוניברסיטה לייעוץ הטלפוני שלהם ותבררי מה יכולות להיות האפשרויות שלך עם הבגרות הנוכחית שלך. הם ידעו לומר לך בדיוק מה לעשות או לא לעשות. לגבי הראיון האישי, המטרה היא להבין מי המועמדים ללימודים ולהתרשם מהם. זה חלק בלתי נפרד מתנאי הקבלה. האדם עצמו אישיותו והמטרות שלו בלימודים הללו. לגבי האנסין, המטרה היא לבחון את האנגלית וכן את היכולת לקרוא טקסט מדעי ולהבין אותו. לגבי השאלה האחרונה, הכל עניין של יוקרה. זהו תואר שסומן כיוקרתי. זה לא אומר שמי שלא לומד בו לא יכול להצליח ואף להצליח מאוד. אבל מדובר בסטטוס מסוים שאי אפשר להתעלם ממנו. וכן מקשרים והכרויות עם מרצים ופרופסורים מהתחום שהם מובילים בתחומם שמפגישים את הסטודנטים במסלול זה איתם. זה מסלול אחר מזה שפוגשים סטודנטים במסלולי תואר ראשון "רגילים" לכאורה כמובן.