אשמח נורא לקבל עזרה בבחירת לימודים,אני נורא מתעניין בחקלאות וכל מה שקשור לחי ולצומח. יודע שזה כללי מאוד. אציין שיש לי בגרות חלקית ואין לי פסיכומטרי. חשבתי אולי להתחיל בהנדסאי כלשהו שקשור לנושא אך אני לא יודע מה לחפש ואיפה. אני יותר בן אדם של שטח ולהסתובב מאשר מעבדות וכו,למרות שאני לא שולל על הסף. תודה מראש! ידידיה.
ש
שני יונגר
לימודים ועבודה עם בעלי חיים
שלום ידידיה,
אם כך, מה דעתך על לימודי הנדסאי בעלי חיים? אלו לימודי הנדסאים האורכים שנתיים וחצי בהם מקבלים כליים לטיפול ולניהול חיות המשק בעיקר. כאשר המטרה בלימודים היא לתת כלים פרקטיים לכל מי שעוסק או רוצה לעסוק בתחום בעלי החיים בדרך הזו. את המסלול תמצא בתי מכללות: רופים ותל חי. לידיעתך גם עם תעודת בגרות חלקית ניתן להתקבל למסלולי הנדסאים. האפשרויות האחרות יכולות להיות: עוזר לווטרינר שלא מחייב תעודת בגרות מלאה בחלק מהמקרים לפחות או ללמוד לתואר ראשון במדעי בעלי החיים המאפשר בעתיד להמשיך ללמוד לתואר ווטרינר. כאן חייבים פסיכומטרי וציונים גבוהים ומספר שים לא מבוטל של השקעה. עכשיו תחליט מה מעניין אותך. גם עבודה מחקר בתחומי הביולוגיה ובעלי החיים אינה מבטיחה שתמצא עבודת שטח, אך הכל תלוי בך ורק בך.