שלום, אני סטודנט לסיעוד שנה א. האם אפשר להתקבל לריפוי בעיסוק על סמך ממוצע גבוה בשנה ראשונה בסיעוד?
ש
שני יונגר
מעבר מלימודי סיעוד לריפוי בעיסוק
שלום דניאל,
על סמך לימודים חלקיים לתואר ראשון אחר לא ניתן להתקבל לריפוי בעיסוק למיטב ידיעתי. האפשרויות שלך הן: מכינה לשיפור והשלמת בגרויות וכמובן שיפור הפסיכומטרי, סיום התואר בממוצע 85 ומעלה וקבלה על סמך ציוני התואר הראשון שלך. השאלה היא איפה אתה מעדיף נכון להיום להשקיע את מרב האנרגיה שלך. אם אתה רוצה להיות מרפא בעיסוק וזה מה שאתה מרגיש שאתה צריך לעשות ויעשה אותך מאושר ושלם עם עצמך, עשה את המאמץ עכשיו. מאוד קשה לסיים תואר ראשון אחד ולהתחיל תואר ראשון נוסף, זה מאוד מאוד קשה גם כלכלית וגם מוטיבציונית. צירפתי לך את רשימת תנאי הקבלה הכלליים של מוסדות הלימוד השונים בתחום בתחתית התשובה שלי.
מעבר מסיעוד לריפוי בעיסוק.
שלום שני, תודה שענית לי. אני יודע על מקרים שזה כן היה אפשרי אחרי שנה אחת לעבור למקום אחר לריפוי בעיסוק אפילו על תנאי.. כי הבנתי שבשנה הראשונה לומדים קורסים דומים. האם לומדים ריפויי בעיסוק גם במכללות (חוץ מאונו) ויש אפשרות כזאת?
ש
שני יונגר
שנה א' במכללה ומעבר למוסד לימודים אחר
שלום דניאל,
מכללת קרית אונות היא המכללה היחידה שמלמדת ריפוי בעיסוק בישראל. אני מניחה שמה שאתה אומר לגבי המעבר אפשרי אם באמת מצטיינים בלימודים בצורה מיוחדת. בכל מקרה אומר לך בכנות, אם אתה מתחיל ללמוד במוסד לימודים מסוים, ואתה לא מרוצה או כל סיבה אחרת שיש לך למעבר מגובה בציונים גבוהים, שווה לפחות לנסות להגיש מועמדות ולעבור. אין מה להפסיד, מקסימום יסרבו לך ותמשיך ללמוד במקום בו התחלת.