שלום, אני בן 25 עם רקע טכני (תיכוני וצבאי). יש לי מס' שאלות: 1. הבנתי שכדי להתקבל לתואר ברפואת חירום אני צריך רקע אחר (ביולוגי \כימי) ואין לי אותו, מה אני צריך לעשות כדי להתקבל ללימודים האלו? (אגב, למה הערמת הקשיים שעושים? אני רוצה ללמוד משהו שאין לי זיקה אליו - לא זו המטרה בלימודים?! ) 2. איזה מין שאלות שואלים בראיון האישי? שאלות מקצועיות או יותר בכיוון של שאלות אישיות?
תודה רבה.
ש
שני יונגר
לימודי פרמדיק- יש כמה אופציות
שלום נתנאל,
1. תנאי הקבלה הנמוכים יחסית ללימודי רפואת חירום הם כאלו כי הם מחפשים אנשים בעלי רקע מקדים בתחום. בניגוד לתחומי לימוד אחרים בםה ניתן ללמוד מ-0 פה רוצים אנשים שהם בעלי זיקה ברורה לתחום הרפואה הדחופה. אתה כן יכול כחלק מההכנה שלך להתנדב במסגרת מד"א ולקבל את ההכשרה הראשונה של מע"ר שתתן לך רקע מספק לצורך הלימודים. אך יש אפשרות נוספת בסעיף הבא. 2. קיים מסלול לרפואת חירום כחלק מלימודי סיעוד בבית החולים אסף הרופא. המסלול הוא לתואר ראשון בסיעוד עם התמחות ברפואת חירום וממנו ניתן להיות גם פרמדיק. אופציה נוספת היא 3. ללמוד קורס פרמדיקים של מד"א שהם לימודי תעודה לכל דבר ולהתחיל לעבוד במסגרת מד"א או חברות פרטיות אחרות. לאחר מכן תוכל להשלים לימודיך לתואר ראשון אקדמי בתחום.