בגדול תמיד חשבתי ללמוד רפואה אך תנאי הקבלה גרמו לי לחשוב שוב.. לאחר שמצאתי את המסלול לרפואה בצפת לבוגרי תואר ראשון, נשאר לי ללמוד לתואר ראשון :) אני מתלבטת בין כימיה/ביולוגיה להנדסה כימית/ ביוכימיה וכו' (יש מגוון הנדסות שמבלבל אותי). כמובן שאני לוקחת בחשבון שאולי לא אצליח להתקבל לצפת .. רצתי לדעת איזה מבין התארים מספיק כדאי למצוא עבודה בלי לימודי המשך? יש לי הנחת בסיס שבשביל להיות מהנדס כימיה טוב נכון יותר מלימודי כימיה. האם זה נכון? האם יש לך יתרונות-חסרונות של התארים אשמח לשמוע
תודה רבה!
ש
שני יונגר
מה ללמוד לקראת המסלול הארבע שנתי לרפואה
שלום מעין,
אם את רוצה ללמוד לתואר שתיהני מכך שלמדת אותו, בין אם תתקבלי ללימודי הרפואה ובאין אם לאו. אז אני מניחה שלימודי הנדסה מכל סוג הם המסלולים המתאימים ביותר לאפשרויות תעסוקה טובות כבר עם תואר ראשון. אם תבחרי במסלול להנדסה ביוכימית אז גם התוכן שלו אמור להיות מתאים ביותר לקראת לימודי הרפואה לאחר מכן. חשוב מאוד שתיקחי בחשבון כי לימודי הנדסה הם לימודים הנחשבים קשים ולמרות זאת עליך ללמוד בצורה שאינה מתפשרת להשיג ציונים גבוהים, זה כרטיס הכניסה ללימודי הרפואה לאחר מכן. מבחינת שאר התארים שציינת פה אלו התארים המאפשרים עבודה כבר עם התואר הראשון: הנדסה כימית, כימיה. שאר המסלולים מחייבים לימודי תואר שני או לימודי המשך כלשהם כדי למצוא עבודה טובה. עוד משהו, מכיוון שאת רוצה ללמוד רפואה, יש היום גם מסלול לתואר ראשון במדעי הרפואה, אשר בו לומדים את כל הקורסים הנדרשים בשנה הראשונה ברפואה. אם לא תצליחי אחריו להתקבל ללימודי הרפואה תוכלי תמיד להמשיך וללמוד למסלול אחר או להשלים את הלימודים להנדסה. אני ממש חושבת שכדאי להתמקד כמה שניתן במטרה הסופית שלך ולא להתפזר. לימודי רפואה מאוד קשים לקבלה בישראל ולכן מחייבים 200% תשומת לב והשקעה מהסטודנט.