אני רוצה להתחיל ללמוד באוקטובר של שנה הבאה, ויש לי כמה שאלות על הלימודים: 1. מה עדיף ללמוד, ביוטכנולוגיה או הנדסת ביוטכנולוגיה? ומה ההבדל בניהם? 2. באיזה אוניברסיטה כדאי ללמוד? האם אריאל היא אוניברסיטה טובה ללימודים האלה? הבנתי שיש מקצועות שמי שמסיים תואר באריאל פחות מעדיפים אותו.. 3. האם אפשר למצוא עבודה בתחום? כמה השוק מפותח?
ש
שני יונגר
ביוטכנולוגיה הנדסה- כן או לא
שלום ליאן,
1. ההבדל בין מהנדס לבוגר תואר ראשון שאינו מהנדס הוא בכך שלמהנדס יש גם כישורים לניהול פרויקט ופעמים רבות גם סמכויות לניהול של פרויקטים גדולים יותר מאלו של מי שסיים תואר ראשון שאינו בהנדסה. בנוסף, למהנדס כלים תכנוניים וניהוליים שהוא רוכש כחלק מהכשרתו בלימודי ההנדסה. אני תמיד בעד הנדסה, למרות שאין זה מחייב שתצליחי למצוא בהכרח תפקיד ייעודי למהנדסת, אך את התואר מהנדסת אי אפשר לקחת ממך לאחר מכן. זכרי כי בתחום הזה מאוד מומלץ לקחת מראש בחשבון כי סביר שתידרשי ללימודי המשך, כלומר תואר שני. 2. אינני יכולה כמנהלת פורום להשיב על שאלות המשוות בין מוסדות לימוד. אני כן מציעה שתקראי את ההשוואות של סטודנטים שהשתתפו בסקר ענק שנערך כאן באתר לפני כשנה לגבי כלל מוסדות הלימוד האקדמיים. צירפתי לך קישור לסקר בתחתית התשובה שלי. 3. מאוד תלוי מה רוצים לעשות, בחלק מהתחומים קשה למצוא עבודה ובחלקם יש יותר עבודה. אבל כאשר עוסקים בהנדסאות אני לא מדברת אף פעם על היצע עבודה, כי בטווח של 5 שנים מהיום הכל יכול להשתנות לטובה או לרעה בצורה כזו שכל ניבוי שלי יכול להיות טעות ולכן אני תמיד מציעה ללמוד מה שמעניין אותך ולעשות את הטוב ביותר שתוכלי כדי שכשאר תצאי לשוק העבודה שבו לא קל לאף אחד כיום, תגיעי אליו עם סיכויים טובים למציאת עבודה.