אני מעוניינת להתחיל ללמוד במכינה למדעי הטבע באוניברסיטה העברית, באוקטובר הקרוב (יש לי את הציונים הנדרשים). מתלבטת בין מסלול כימיה/ ביולוגיה/ מדעי המחשב, איזה מסלול נחשב יותר קל ודורש פחות שעות לימוד? אני מעדיפה מסלול עם פחות שינון ושעות למידה ושלא יהיה קשה מדי מבחינת החומר...אם יש כאן אנשים שעברו את אחד המסלולים האלה במכינה אשמח לקבל עצות בנושא!
ת
תלמידה לשעבר
תשובה ...
סיימתי השנה . לביולוגיה אני מציעה לך לא להתקרב .. אומנם אין יותר מידי עבודה בבית לכן הרבה אנשים בוחרים בזה אבל החומר קשה אם למדת בתיכון זה עדיין לא מתקרב לרמה של הקושי והשינון בקורס והציונים ממש לא גבוהים לא במורחב ולא ב 3 יח"ל . כימיה לעומת זאת דורשת הרבה השקעה בבית והצלחה הקורס בנויה בעיקר מעשיית תרגולי הבית ויש הרבה אבל זה משתלם בציונים . וזה לא ממש קשה אין שינון בכלל , רוב העבודה היא הבנה ותרגילים מול מחשבון . מדעי המחשב האמת לא למדתי אבל אנשים שהיו שם זה כאלו שרצו להתקבל למדעי המחשב. אם זה לא משהו שאת רוצה ללמוד בהמשך , אני מציעה לא להתעסק בזה , זה לא נותן כלום חוץ מרקע לאוניברסיטה לעומת קורסי הכימיה והביולוגיה שמקנות לך מעל ממוצע מסוים פטור בשנה א.
ש
שני יונגר
מה הכי מעניין אותך- מבחינת התעסוקה
שלום מעיין,
אני מניחה שהמסלול ה"קל" יותר שאת מחפשת הוא בתואר עצמו. לצערי שלושת התארים הללו אינם תארים קלים. אין בהם שינון כמו שהם מורכבים מקורסים לא פשוטים בכלל. בסופו של דבר המטרה הסופית שלך והעניין שלך בתחום הם החשובים לצורך מוטיבציה ללמוד. השאלה היא באמת מה את רוצה לעשות אחרי הלימודים.