היי, אני נמצאת כרגע בלימודי הפסיכומטרי (לפני התואר הראשון) וממעבר על תנאי הקבלה לרפואה אני מבינה שלא אצליח ללכת בדרך "הישרה". רציתי לדעת אילו מקצועות מומלץ ללמוד לתואר ראשון ע"מ להתקבל לתואר שני להסבה לרפואה? אני רוצה להפוך את החיסרון ליתרון ולהרחיב את הידע בעוד תחומים, ולכן אעדיף שלא לפנות ללימודי ביולוגיה. האם זאת חשיבה נכונה או דווקא מוטעית? אשמח להכוונה.. תודה רבה :)
.
...
מדעי המעבדה הרפואית
את יכולה ללמוד תואר ראשון במדעי המעבדה הרפואית ואחר כך את יכולה להמשיך ישר ללימוד רפואה. התואר הראשון 3 שנים ומחשבים אותך סטודנטית רפואה שנה רביעית וממשיכה ללמוד עוד 4 שנים אחרי התואר הראשון התוכנית הזאת קיימת בצפת רק את צריכה לבדוק כמה הממוצע חייב להיות בתואר ראשון בכדי שיקבלו אותך. בהצלחה
ש
שני יונגר
לימודי רפואה לאקדמאים
שלום מעין,
קיים מסלול לאקדמאים הנקרא תוכנית ארבע שנתית לרפואה. במסלול הזה את מתקבלת רק לאחר סיום התואר הראשון כמעין הסבה לרפואה וממשיכה ללמוד 4 שנים נוספות לרפואה. כן קיימים מקצועות חובה לקראת המסלול הזה שעדיך ללמוד אותם במסגרת התואר הראשון והם: ביוכימיה, ביולוגיה של התא, ביולוגיה מולקולרית, מיקרוביולוגיה בסיסית, פיזיולוגיה בסיסית, גנטיקה, סטטיסטיקה. אם לא תלמדי אותם במסלול לתואר הראשון יהיה עליך להשלים אותם במסגרת מכינה ללימודי רפואה. שימי לב שגם כאן התחרות קשה מאוד על כל מקום בכיתת הלימוד ולכן יש לשמור על ממוצע ציונים הגבוה מ-90 בתואר הראשון שתלמדי. מעבר לכך כל תחום מעולים הביולוגיה או המדעים מתאים. לעניין הרחבת הידע לעוד תחומים. אני מציעה שתבחרי במסלול חד חוגי כי קל יותר בדרך כלל להגיע במסלולים שכאלה לממוצע גבוה כמו שנדרש בלימודי הרפואה. שנית, בחרי במסלול שבו תלמדי כמה שיותר קורסים מהרשימה המצורפת כאן.