שלום, האם כדאי ללמוד תואר ראשון ושני בביולוגיה או שיש לכם המלצה ללימודים אחרים בתחום דומה, למשל ביולוגיה ימית, שיכול להוביל לעבודה יותר טובה מבחינתם סיכויי קבלה, משכורת עתידית ועניין (לא מעניין אותי כרגע חברות תרופות וכדומה) ועד כמה התואר מורכב מלימודי מתמטיקה וכימיה? תודה רבה!
ש
שני יונגר
לימודים מתחום הביולוגיה
שלום שרון,
אפשרות מעניינת יכולה להיות ביולוגיה ימית, אם כי קחי בחשבון שעיקר התעסוקה היא לא בישראל ויש שהנושא מטריד אותם. תחומים נוספים שיכולים להיות מעניינים למי שלא רוצה לעסוק בתרופות הם: לימודי סביבה, לימודי כדור הארץ, הנדסת מזון. מעבר לכך עיקר הלימודים המתקדמים בביולוגיה מכוונים לשלוש התעשיות העיקריות: תרופות, קוסמטיקה וצמחים. צירפתי לך הסבר לגבי לימודי סביבה לעיונך. ואשמח להמשיך ולעזור בהתלבטות.
תודה רבה!
תודה רבה שני! מאוד עזרת לי. חשבתי אולי ללמוד גנטיקה או ביוטכנולגיה. יש לך מידע לגבי מקצועות אלה? ועד כמה קשה להתברג למחקר לאחר התואר? יום טוב :)
ש
שני יונגר
ביוטכנולוגיה וגנטיקה ועבודת מחקר
שלום שרון,
בביוטכנולוגיה מכיוון שעיקר הושק עוסק בפיתוחים טכנולוגיים הכל תלוי בכמות הסטארטאפים שקולטים עובדים בתקופות השונות. כמובן שיש את החברות הגדולות שמעסיקות, אך מי שמשפיע פעמים רבות על היצע התעסוקה לכאן או לכאן הן דווקא החברות המתפתחות. לגבי גנטיקה, כדי לעסוק במחקר צריכים תואר שני, במקרה הזה הוא הכרחי ובמהלך התואר השני מתחילים לעסוק במחקר. לאחר מכן תלוי בך באיזה מסלול תרצה אקדמי או במסגרת חברה פרטית/ציבורית. בשורה התחתונה, צריכים לקחת בחשבון שני דברים כאשר מעוניינים במחקר: הראשון הוא שיש לשמור על ממוצע ציונים גבוה בתואר הראשון והשני הוא שחשוב מאוד להתחיל לעסוק בתחום הלימוד עוד במהלך התואר או במשרת סטודנט כלשהי או כעוזר מחקר במסגרת האקדמית. הייתי אומרת שגם וגם, אבל לא יהיה לך את הזמן לכך. העניין הוא שמי שמצליח לסיים את התואר הראשון עם ניסיון, אפילו קצר וקטן כבר נמצא כמה צעדים לפני האחרים בכיתתו. אז זכור זאת. זה מאוד חשוב בגלל התנהגות שווקי העבודה בשנים האחרונות.