שלום , אני תלמיד העולה ל י"א וסיימתי כבר את כל החומר לבגרות בפיזיקה , הנושא שמעניין אותי בעיקר הוא מכניקה ואני מאוד אוהב פיזיקה. רציתי לדעת מה התנאי קבלה לתואר ראשון וגם מה אני יכול לעסוק בו לאחר תואר ראשון בפיזיקה ? האם אצטרך להמשיך לשני? מה לאחר מכן וקצת עזרה במה אני יכול לעשות. תודה רבה !!
ש
שני יונגר
מה דעתך ללמוד הנדסת מכונות?
שלום אלי,
אם מכניקה מעניינת אותך אז לדעתי כדאי שתלמד הנדסת מכונות. למיטב ידיעתי עם תואר ראשון בפיזיקה בפני עצמו מאוד קשה למצוא עבודה ואילו כמהנדס תמצא עבודות מגוונות יותר. כמו כן, במסלולי ההנדסה לסטודנטים מצטיינים יש אפשרות פעמים רבות למסלולים המשולבים בלימודי פיזיקה מה שיאפשר לך לקבל מידע מקיף על הנושא שמעניין אותך. אם בכל זאת תבחר ללמוד לתואר ראשון בפיזיקה בלבד קח בחשבון מראש לימודי המשך עם סיום התואר הראשון כדי שתמצא עבודה בכל הקשור במכניקה כפיזיקאי. אני מציעה שתקרא קצת על לימודי הנדסת מכונות. שים לב שיש כל מיני התמחויות שונות אז בחר במוסד הלימודים שההתמחות שמציעים בו היא המעניינת אותך ביותר. תנאי הקבלה ללימודי הנדסת מכונות- תלויים במוסד הלימודים אך נדרשת תעודת בגרות ראלית עם לפחות 4 יחידות במתמטיקה ופיזיקה ועדיף כמובן 4 יחידות ובגרות ראלית מוגברת אחת נוספת. תנאי קבלה ללימודי פיזיקה ציונים החל מ-110 בבגרות + ציון 640.