מדעי החיים - עזרה והכוונה בכתיבת מכתב לועדת חריגים
מדעי החיים - עזרה והכוונה בכתיבת מכתב לועדת חריגים
נוי
1 תגובות
שלום רב. השנה סיימתי כבוגרת מכינה של האוניברסיטה העברית בירושלים, אך למרות מאמצי הרבים לעמוד בסף הקבלה לחוג מדעי החיים (ביולוגיה), אינני עומדת בהם בעיקר עקב המבחן הפסיכומטרי. חשוב לי לציין כי הישגי הלימודים במכינה גבוהים מאוד ובנוסף אני מצטיינת בקורס הביולוגיה של המכינה. חשוב לי מאוד להתחיל את שנת הלימודים הקרובה ולהגשים את שאיפותיי האישיים והאקדמיים. לכן אני מגישה בקשה לועדת הערעורים של האוניברסיטה העברית. אני מודעת כי כתבת המכתב היא אינדיבידואלית ואישית לכל אדם ואדם, איך עקב הקריטריון עליו אני מגישה את הבקשה, הקריטריון של נסיבות חיים אישיות חריגות, ללא רקע של לקויות למידה, לכן אני זקוקה לעזרה והכוונה בכתיבת המכתב. אני אשמח לקבל כל עזרה והדרכה. בתודה, נוי
ש
שני יונגר
מה לכתוב במכתב הבקשה החריגה ללימודים
שלום נוי,
ראשית, את בהחלט מתנסת יפה בכתב ולכן אני מניחה שעשי עבודה טובה בכל מקרה. אני מאוד מקווה שתצליחי לשכנע את מוסד הלימודים לקבל אותך למרות הפער בין ציון הפסיכומטרי שלך לבין דרישות מוסד הלימודים לקבלה למסלול. במוסדות הלימוד השונים מתקיימים מסלולים הנקראים ראויים לקידום, בהם מקבלים סטודנטים שאינם עומדים בקריטריונים ללימודים אבל הם בעלי מוטיבציה גבוהה ללמוד ומוסדות הלימוד מוכנים לאחר בדיקה דקדקנית עם אותם סטודנטים לתת הזדמנות לאותם הסטודנטים להוכיח את עצמם בלימודים בפועל. ללא ספק המסלול הזה נכון והכרחי כי המתקבלים דרכו פעמים רבות מסיימים לימודיהם בהצטיינות. כך שהאפשרות ברמה העקרונית קיימת. במכתב אני מציעה שתספרי גם את הסיפור האישי שלך, על השאיפות שלך בעתיד לאחר הלימודים וכן על העובדה שאת מצטיינת בלימודים למרות שבפסיכומטרי פחות. מאוד חשוב שתדגישי את נושא המוטיבציה שלך ללמוד ותגבי אותו בציון שלך בביולוגיה מהמכינה או כל ציון אחר שמוכיח את יכולותיך אם תוכלי לקבל המלצה ממרצה שיעיד עליך כסטודנטית, זה יכול להיות מצוין וזה מאוד מקובל באקדמיה בכלל לבקש המלצות ממרצים. מקווה שתצליחי להתקבל בדרך הזו.