לימודי רפואה כקריירה שנייה - מכינה במקום פסיכומטרי
לימודי רפואה כקריירה שנייה - מכינה במקום פסיכומטרי
יוסי
3 תגובות
שלום אחרי סיום תואר במשפטים באונו אני מעוניין ללמוד רפואה יש לי תעודת בגרות אך לא פסיכומטרי אשמח לקבל מידע אודות אפשרות הלימודים בארץ מכינה וכו' האם לעובדה שאני בן למעלה מ30 יש משמעות בעניין
י
יוסי
לימודי רפואה במינימום זמן
היי אני בן 34 יזם נדל"ן ובוגר משפטים באחת המכללות ללא פסיכומטרי ברצוני ללמוד רפואה לשם כך עלי לשפר בגרויות ולעשות פסיכומטרי היכן ניתן לעשות זאת במינימום זמן ומקסימום הצלחה
ש
שני יונגר
לימודי רפואה במסלול הקצר ביותר האפשרי
שלום יוסי,
קיימים בנוסף למסלולים השש שנתיים לרפואה גם מסלולים ארבע שנתיים המיועדים לאקדמאים. למסלולים אלו אמנם תצטרך לעבור מכינה מיוחדת שבה תשלים את החוסרים האקדמיים כגון: פיזיקה, מיקרוביולוגיה וכו' אבל המסלול עצמו קצר יותר מאשר המסלול הארוך של קבלה מלאה לתואר ראשון ושני ברפואה פסיכומטרי חדש וכו'. פרטים על המסלול הארבע שנתי תוכל למצוא בקישור בתחתית התשובה שלי. את המכינה המיוחדת לאקדמאים המעוניינים להתקבל למסלול הארבע שנתי, נכון להיום, ניתן ללמוד בשני מסלולים או במסלול מכינה ללימודים או במעמד מיוחד של סטודנט במחלקה לביולוגיה למשל שבה משלימים את הקורסים הנדרשים בכימיה ובביולוגיה לקראת הגשת המועמדות ללימודי הרפואה עצמם. אלו המסלולים הקצרים ביותר האפשריים למיטב ידיעתי.
סיכויי קבלה לתכנית הארבע שנתית לרפואה אחרי גיל 30
שלום יוסי,
לעובדה שאתה בן למעלה מ-30 יכולה להיות השפעה בהתמחויות שתוכל להתקבל אליהן לאחר שתסיים את הלימודים בהנחה שההתמחויות הקצרות אורכות משהו כמו 5-6 שנים, אז אם אתה רק מתחיל לימודי רפואה בגיל 30+ אתה תסיים את ההתמחויות שלך לקראת גיל 42-43. כאשר משקיעים ברופא רוצים אותו במקצוע כמה שיותר שנים ולכן התמחויות ארוכות עלולות להיות חסומות בפניך לאור הסיבה הזו. לגבי שאר ההתמחויות וסיכויי הקבלה זה תלוי רק בך ויכולות שלך הסטודנט. לגבי מכינה, קיים מסלול מכינה מיוחדת ללימוד רפואה המתקיים באוניברסיטת בר אילן ובו משלימים את הקורסים הדרושים לקבלה למסלול. בנוסף כמובן יהיה עליך לעבור בחינות מו"ר או מרק"ם וכן בחינת שGRE ולעבור מבחני קבלה וראיונות נוספים בהתאם לדרישת כל מוסד לימודים.