שלום. אני כרגע לפני לימודי תואר ראשון ואני מתלבט בין אהבתי לפיזיקה והעולם הראלי לבין אהבתי לפסיכולוגיה ומשיכתי לנושא הייעוץ/טיפול. האם יש דרך לשלב בין השניים? האם אפשר לעשות תואר ראשון בפיזיקה ואז תואר שני שיסמיך אותי כמטפל?
תודה מראש
ש
שני יונגר
לימודי פיזיקה ופסיכולוגיה
שלום עידו,
אין ממש קשר בין לימודי פיזיקה ללימודי טיפול אבל הכי חשוב שתחליט במה אתה רוצה לעבוד אחרי הלימודים. תמיד תוכל ללמוד קורסים בפיזיקה כהעשרה לתואר בפסיכולוגיה ולהפך לימודי פסיכולוגיה כהעשרה ללימודי פיזיקה. האוניברסיטאות בחלקן מאפשרות זאת (למשל בתל אביב ובעברית). אבל כאשר עוסקים בתעסוקה שאחרי התואר כמובן שיהיה עליך להתמקד באחד משני המקצועות בסופו של דבר בלימודי המשך. הסיבה היא פשוטה, שני המקצועות הללו גם פיזיקה וגם פסיכולוגיה מחייבים לימודי המשך כדי למצוא בהם תעסוקה איכותית. אפשרות נוספת שאולי תשקול שמשלבת גם לימודי פיזיקה וגם מאפשרת המשך ללימודי טיפול היא אם תבחר ללמוד לתואר ראשון בחינוך והוראה שבו תתמחה בהוראת הפיזיקה והמדעים לאחר התואר תוכל להמשיך ללימודי טיפול וייעוץ האפשריים לאחר תואר ראשון בחינוך והוראה.
תודה שני
אני מתעניין מידי בפיזיקה כדי ללמוד אותה רק ברמה תיכונית אבל אני אשקול את נתיב ההוראה. תודה רבה :)
ש
שני יונגר
העיקר שתהיה שלם עם כל החלטה שתעשה
שלום עידו,
כמובן שכל החלטה שתעשה ובחירה שתעשה חייבת להיות החלטה שאתה שלם איתה. אפשר גם תמיד ללמוד את הדברים בטור ולא במקביל, ואז להתחיל בפיזיקה או במסגרת לימודי הנדסה, כך שתגדיל לעצמך את היצע התעסוקה הפוטנציאלי כבר בתואר הראשון שתלמד ולאחר מכן תוכל ללמוד במסגרת אקדמית או במסגרת אחרת כמו רפואה משלימה לימודי טיפול שתוכל לעסוק בהם בצורה מקצועית או חובבנית לאחר שעות העבודה.