אני סטודנט שנה ראשונה. מאד נהנה מהקורסים המתמטיים, אך נכשלתי דווקא בהם. ודווקא בשאר הקורסים - ממש משתעמם.
האם אני יכול לעבור למחלקה למתמטיקה? הבעיה שנכשלתי בקורסים שלהם. האם אני אכשל גם שם?
אולי לעבור לאוניברסיטה אחרת, או לפתוחה?
תודה
ש
שני יונגר
לא למהר לעזוב את הלימודים
שלום אלכסנדר,
אם אתה עומדת בתנאי הקבלה ההתחלתיים ללימודי תואר ראשון במתמטיקה לפי האוניברסיטה בה אתה לומד כיום או בכל מוסד לימודים אחר, לא אמורה להיות בעיה למרות שנכשלת. לא מיד פוסלים סטודנט שנכשל בסמסטר או השנה הראשונה ללימודים מתוך הבנה שהמעבר לתפיסה האקדמית מאוד קשה לרבים מהסטודנטים. יחד עם זאת, אני אשאל אותך בדיוק את השאלה ששאלת אותי, אם נכשלת בקורסים במתמטיקה במסלול הלימודים הנוכחי שלך בהנדסה, מדוע אתה רוצה ללמוד דווקא לתואר במתמטיקה, הרי על פניו זה בדיוק התחום בו אתה מתקשה. ויותר מכך, אתה לומד כיום מקצוע הנדסי, בסופו של דבר מה שצריך לעניין אותך הם לא הלימודים לתואר אלא העבודה שתעשה לאחר מכן. אתה עכשיו בשנה הראשונה ללימודים שזו שנת מבואות, מעניינת היא לא אך הכרחית. העבודה של המהנדס יכולה להיות כל כך מעניינת והשכר טוב, אז למה לוותר בגלל חוסר עניין בקורסי המבואות. אולי כדאי שתקדיש עוד רגע מחשבה לגבי ההחלטות שלך הלאה לפני שאתה עובר ללמוד לתואר שתהיה חייב להמשיך ממנו ללימודים נוספים כדי למצוא בו תעסוקה (כוונתי לתואר במתמטיקה).