שלום, שמי איל מרגלית ואני רופא עיניים בעל תארים MD PHD מהאוניברסיטה העברית. פרשתי חלקית מעבודה במקצועי אחרי שנים רבות בארה״ב וחזרתי לאחרונה ארצה. ברצוני לרכוש תואר במדעי הסביבה. למעשה, התחלתי לימודי מאסטר במדעי הסביבה באוניברסיטת נברסקה בארה״ב והשלמתי קורס בביו-גאוגרפיה. יש לי מספר שאלות: 1. כיצד ניתן להצטרף לחוג למדעי הסביבה ולהמשיך לתואר מאסטר? אני מאזור הצפון וראיתי שיש חוגים באוניברסיטת חיפה ובמכללת תל חי. 2. האם החוג יכיר בקורסים של האוניברסיטה העברית ושל אוניברסיטת נברסקה? 3. האם יש צורך בפגישה אישית בקשר לשאלות אלה ואם כן עם מי?
תודה מראש, איל מרגלית.
ש
שני יונגר
תואר שני במדעי הסביבה
שלום איל,
מה שעליך לעשות זה לפנות למוסדות הלימוד בהם מתקיימים לימודי תואר שני במדעי הסביבה ולבדוק מה בדיוק תידרש להביא איתך לצורך הגשת המועמדות ללימודים. ייתכן ויבקשו רק סילבוסים של הקורסים שלמדת בחו"ל וייתכן גם שידרשו תרגומים, לכן מכיוון שאינני יכולה להיות בטוחה בעניין בוודאי לא אציע לך מראש לתרגם תעודות מחו"ל אם אינך חייב לעשות זאת. כמובן שתידרש להביא את התעודות של לימודי הרפואה הקודמים שלך וכל אלו במטרה לבחון אלו קורסים תהיה חייב לעבור ומאלו תוכל להיות פטור. לאחר הגשת המועמדות ללימודים והקבלה ללימודים ידנו בבקשתך לפטור מקורסים שלמדת כבר במסגרות השונות. ההכרה בקורסים קודמים תלוית מדיניות של מוסד הלימודים ושל המחלקה הספציפית אליה ניגשים ולכן הכן את כל המסמכים האפשריים המוכיחים לימודים קודמים והמשך לפי ההנחיות שימסרו לך על-ידי מוסדות הלימוד. מוסדות הלימוד בהם מתקיימים לימודי תואר שני בסביבה הם: אוניברסיטת חיפה, תל אביב והעברית. בתל חי מדובר בתואר ראשון. המשרד אליו עליך לפנות בנושא הוא מדור הרישום של אותו מוסד לימודים, כאשר המלצתי האישית היא ליצור לפני ההגעה למוסד הלימודים קשר טלפוני כדי לוודא מתי מתקיימת קבלת סטודנטים וכן שיהיה נוכח מי שיכול לתת לך מענה לבקשה שלך. אני מאוד ממליצה לברר ביותר ממוסד לימודים אחד לגבי המסלול, גם כי לכל מוסד לימודים התמקדות שונה בתחום הסביבה וגם כדי שתקבל פרופורציות לגבי היקף הלימודים הצפוי לך. פרטים נוספים בנושא תוכל למצוא בקישור בתחתית התשובה שלי.