הסבה מקצועית - ריפוי בעיסוק, רפואה או תחום טיפולי אחר?
הסבה מקצועית - ריפוי בעיסוק, רפואה או תחום טיפולי אחר?
הדיילת
1 תגובות
שלום רב, אני בת 27, בוגרת תואר ראשון במדעי ההתנהגות בהתמחות משאבי אנוש, עובדת כיום כדיילת אוויר. לפני התואר עסקתי במגוון עבודות שמהותן שירות לקוחות, ואחרי סיום התואר נכנסתי לתחום משאבי האנוש. מהר מאוד הבנתי שהעבודה מאחורי הקו טלפון והמסך מחשב פחות התאימו לי ובחרתי לעזוב ולהתחיל עבודה אחרת, שמאפשרת לי קשר רציף, פרונטלי ואישי עם אנשים להם אני באמת יכולה לעזור. אני מוצאת את עצמי בעבודה "נמשכת" לעזור למי שזקוק לי - חרדות טיסה, נוסעים במשבר אישי/נפשי שצריכים אוזן קשבת, ילדים ועוד. אני תקופה ארוכה חושבת על תואר שני. מחפשת ללמוד מקצוע שיהיו בו גם את הפן הטיפולי והאישי וגם דינמיות ושינוי כדי לא להיכנס לרוטינה משעממת. בתקופה האחרונה ביררתי לא מעט על לימודי רפואה אבל עליי להיות ריאלית אין לי פסיכומטרי, ולא עשיתי תואר רלוונטי. המשמעות היא להתחיל הכל מההתחלה, ואני מטילה ספק ביכולת בגלל אחוז האנשים הגבוה שמנסה ולא מצליח. בגלל זה, מחפשת תואר שני יותר ריאלי שיספק לי את מה שאני מחפשת. חשבתי גם על ריפוי בעיסוק, אך אין שום משמעות לתואר הראשון שעשיתי ועליי לעשות תואר ראשון בריפוי בעיסוק. ייתכן ויש מקצועות נוספים אפשריים שאני לא מעלה בדעתי ויכולים להתאים? שיכולים לעניין אותי? אם יש, אני לא בטוחה איפה לחפש אותם.. נתונים יבשים לא מספיקים, ומשיחות עם אנשים לא עולה משהו ש"תופס אותי".
אשמח להסתכלות אובייקטיבית על הנתונים ודעתכם הכנה. תודה מראש על כל תגובה, הדיילת
ש
שני יונגר
אפשרויות נוספות לכיוונים טיפוליים
שלום הדיילת,
עם תואר ראשון במדעי ההתנהגות תוכלי להמשיך לתארים שניים בתחומים טיפוליים שאולי יכולים להתאים לך כגון: תרפיה באומנות על כל סוגיה וגווניה, למשל דרמה תרפיה, פסיכודרמה, ביבליותרפיה ועוד. אפשרות נוספת היא להסבה לתואר ראשון בעבודה סוציאלית שממנו תוכלי להמשיך לתואר שני טיפול במגוון תחומים. או אולי לימודי תואר שני בקרימינולוגיה קלינית (מסלול מיוחד ששווה בדיקה). לגבי מקצועות אחרים, אינני יודעת מדוע את שוללת תואר ראשון נוסף כדי להגיע למקצוע שתאהבי, האפשרויות שלך בהחלט יכולות להיות קלינאות תקשורת, ריפוי בעיסוק ואולי אפילו פיזיותרפיה. את כל אלו תצטרכי ללמוד מההתחלה. אם ממוצע הציונים שלך בתואר הוא לפחות 80 וממוצע הציונים שלך בקורסים בפסיכולוגיה הוא לפחות 90, תוכלי לשקול ללמוד לתואר שני בפסיכולוגיה (כמובן שיהיה עליך לעבור בחינת מתאם). גם תחום החינוך יכול לפתוח לך דרך לכיוונים טיפוליים אם חינוך הוא שיקול מבחינתך. אפשרויות טיפוליות נוספות הן לימודי תעודה כגון: CBT, NLP, דמיון מודרך וכו'. אם קורסים לצורך תעודה הם אופציה מבחינתך. מקווה שנתתי לך עוד קצת חומר למחשבה.