שלום, אני מעוניין לברר האם ניתן להתקבל ללימודי רפואה על בסיס תואר ראשון? במידה וכן, מה הן הדרישות המדויקות?
תודה.
ש
שני יונגר
לימודי רפואה לאקדמאים
שלום דני,
בהחלט ניתן להתקבל ללימודי רפואה על בסיס תואר ראשון. ראשית, מומלץ שהתואר הראשון יהיה מתחום דעת רלוונטי כגון: מדעי הרפואה או קדם רפואה, מדעי החיים וביולוגיה, ביוטכנולוגיה, סיעוד וכו'. אפשר גם להתקבל ממסלולים אחרים עם עדיפות ברורה לתחומי דעת ראליים. לאחר התואר יש להשלים את הקורסים הבאים באם לא נלמדו במהלך התואר הראשון והם: ביוכימיה, ביולוגיה של התא, ביולוגיה מולקולרית, מיקרוביולוגיה בסיסית (מבוא למיקרוביולוגיה), פיזיולוגיה בסיסית (מבוא לפיזיולוגיה),גנטיקה, סטטיסטיקה (גם במסגרת מדעי החברה או הבריאות) יש לעבור בנוסף גם בחינות מו"ר או מרק"ם וכן בחינת GRE. מומלץ לשמור על ממוצע ציונים בתואר של 90 ומעלה וכך גם בקורסי ההשלמה. במידה ותרצה או שאתה סטודנט לתואר ראשון כבר עכשיו, קיימת מכינה לאקדמאים ללימודי הרפואה הכוללת את הקורסים הללו בצורה מרוכזת, כך שזה בהחלט נוח ואפשרי. תוכל לקרוא על כך עוד בקישור המצורף למטה.
רפואה לבעלי תואר ראשון בביולוגיה
תודה, אמקד את השאלה שלי.
האם ניתן להתקבל למסלול ה-6 שנתי על בסיס תואר ראשון. המסלול ה-4 שנתי מוכר לי אך הבנתי שישנה גם אופציה למסלול המלא על בסיס תואר ראשון ואולי פסיכומטרי. מה שלא ידוע לי הוא דרישות הציונים לשם כך.