אני מאוד נמשך לנושאים הללו. הבעיה היא שאני חלש במדעים מדויקים אני יותר חזק בקטע ההומני. השאלה היא עד כמה הלימודים האלה ביחד או בנפרד דורשים שליטה טובה במתמטיקה? וכן על הדרך תנאי קבלה המקובלים בלימודי מקצועות אלו
ש
שני יונגר
מדעי הסביבה והנדסה אזרחית
שלום רועי,
לימודי הנדסה דורשים חשיבה ראלית גבוהה מאוד, יש בהם המון מתמטיקה פיזיקה ולימודים כמותיים ראליים מתחומים אחרים. התחום ההומני מאוד זניח בלימודים הללו. לכן אם אתה לא חזק מאוד בלימודי מתמטיקה ומעדיף לימודים יותר הומניים אולי הנדסה היא לא המסלול בשבילך. לגבי מדעי הסביבה גם הם לימודים מהתחום הראלי, אך לא באותה הרמה הנדרשת ממהנדסים. יש בהם גם לימודים תאורטיים הומניים וגם לימודים ראליים, כך שאם תעשה מאמץ למרות הקושי תצליח. תנאי הקבלה הנדרשים ללימודי הנדסה אזרחית הם: החל מתעודת בגרות עם 4 יחידות במתמטיקה ופסיכומטרי של 550 ועד לדרישה של תעודת בגרות ראלית, עם 9 יחידות לפחות ראליות וכן יש מוסדות לימוד הדורשים 5 יחידות גם במתמטיקה וגם בפיזיקה ופסיכומטרי גבוה שיכול להגיע גם ל720 בערך. לגבי מדעי הסביבה תנאי הקבלה המקובלים הם פסיכומטרי של 630 ומעלה וכן תעודת בגרות בממוצע של 95 ומעלה. עם 4 יחידות לפחות במתמטיקה ואנגלית.