היי, רציתי לשאול מספר שאולות ואשמח אם תוכלי לעזור לי. 1. תואר בביוכימיה ומדעי המזון - האם אוכל לעבוד אחר כך כטכנולוגית מזון ? כלומר האם התואר מכשיר אותי לזה? כי להנדסת מזון אני לא מתקבלת ומשאלה קודמת בפורום, הבנתי שהביקוש לטכנולוג מזון גבוה יחסית. 2. מה הם אפשרויות התעסוקה בתור בוגרת תואר ביוכימיה ומדעי המזון, האם יש ביקוש וכן מה השכר הממוצע. 3. מאוד חשוב לי שתהיה לי עבודה בתחום ולכן אני מתלבטת גם בנוגע לתואר הנדסת כימיה, באיזה תואר יש יותר ביקוש - הנדסת כימיה/ביוכימיה ומדעי המזון?
ש
שני יונגר
ביוכימיה ומדעי המזון או הנדסת כימיה
שלום תכלת,
1. אחת האפשרויות לתעסוקה לאחר סיום לימודי התואר היא עבודה כטכנולוג מזון. 2. התעסוקה היא בחברות לפיתוח מוצרי מזון או חברות חקלאיות העוסקות באיכות הסביבה ושמירה על איכות גידולי מזון, עבודה בתחומי פיתוח תרופות ופיתוח מזונות חדשים שמירה על חיי מדף ועוד. השכר ההתחלתי יעמוד על בין 6000-9000 ש"ח בהתאם לסוג העבודה שתבחרי לעסוק בה ויכול להגיע עד בערך 20000 עם ניסיון וקידום לתפקיד ניהולי. 3. בהנדסת כימיה יש גם כן ביקוש בעיקר בחברות ותעשייה כימית, אשר כמו בתעשיית המזון אינם ממוקמים במרכזי הערים הגדולות אלא בפריפריה. את הנתון הזה חשוב לקחת בחשבון בכל מקרה. מבחינת השכר השכר דיי דומה לזה המתואר לגבי ביוכימיה ומדעי המזון. לכן מבחינת ההחלטה כדאי שתבחרי לפי עניין בעבודה לאחר סיום הלימודים.