אי עמידה בקבלה לרפואת שיניים - אילו אופציות עוד יש?
אי עמידה בקבלה לרפואת שיניים - אילו אופציות עוד יש?
לי
1 תגובות
שלום, אני מעוניינת ללמוד רפואת שיניים. ציון הפסיכומטרי שלי הוא 642 וממוצע בגרויות 106.5. חסרות לי 8 נק' בפסיכומטרי כדי להגיש מועמדות לאוניברסיטת ירושלים. עשיתי פסיכומטרי לפני כשבועיים, אך במידה ואני לא אשפר איזה מקצוע אני יכולה ללמוד משהו קרוב לרפואת שיניים? לשאר המקצועות הפארארפואיים (פיזיותרפיה,סיעוד וכנ"ל ) אני לא כל כך מתחברת..כמו כן אני לא חזקה בפיסיקה ומתמטיקה.. יש לי מתמטיקה 4 יחידות בציון 87... אני לא יודעת איזה מקצוע לבחור כאופציה ב' .. ואני צריכה להירשם בהקדם... בנוסף אני מעוניינת ללמוד מקצוע שתהיה לי בו עבודה והכנסה די מכובדת...האם יש רעיונות? הצעות? מה לגבי הנדסה ביורפואית? האם זה מקצוע שדורש ידע והתעסקות רבה לאורך כל התואר בפיסיקה ומתמטיקה?
ש
שני יונגר
להשקיע עוד מחשבה בהחלטה מה ללמוד
שלום לי,
בכל מסלולי ההנדסאות יש המון קורסים ועיסוק במתמטיקה ופיזיקה, זה חלק מהעניין. דרך אגב גם ברפואה יש לימודי פיזיקה ומתמטיקה ועיסוק בהם. אמנם לא כמו אצל מהנדסים, אבל אלו לא לימודים הומניים בהגדרתם. לגבי כל מקצוע אחר, אם את רוצה ללמוד רפואת שיניים וכל מסלול אחר הוא פשרה, מדוע לא לעשות מאמץ נוסף ולהגיש מועמדות בשנה הבאה אחרי שתשפרי את ציון הפסיכומטרי שלך מקצועות לימוד שבהם השכר הוא מכובד הם או רפואה (למרות הרבה שנות השקעה בדרך) או הנדסאות בעיקר ובאופן כללי עיקר המקצועות בהם ההכנסה היא הטובה ביותר הם ראליים. אני לא יכולה לעשות את ההחלטה עבורך מה לבחור כאופציה ב', ההחלטה מה ללמוד היא חשובה מידיי מכדי שתתקבל ללא חשיבה מעמיקה מצידך. הרי בסופו של דבר הרבה מחייך הבוגרים יושפעו מההחלטה הזו, אז כדאי להשקיע בה חשיבה.