עד היום הייתי בטוח לגמרי שאני אעשה את המסלול להנדסת תוכנה בטכניון, אבל בדיוק לפני כמה ימים כל התכניות שלי השתנו והחלטתי שאני רוצה ללמוד תואר ראשון למתמטיקה ולשלב עם תחום שקשור לתוכנה. אני עדין לא בטוח אם כדאי לעשות את התואר בטכניון בשילוב עם מדעי המחשב (שזה מאוד קרוב לתוכנה ולכן זה גם מוצא חן בעיני) או לעשות את התואר באוניברסיטת תל אביב ולשלב לי משהו אחר כמו סטטיסטיקה (למרות שתמיד חשבתי שזה כבר חלק מהתואר למתמטיקה). ובכלל רציתי לדעת מה אתם חושבים על התואר ועל המקומות שבחרתי?
ש
שני יונגר
איפה ואיזה תואר ללמוד?
שלום דוד,
השוואה בין מוסדות לימוד אינני יכולה לעשות עבורך כמנהלת פורום. מה שבהחלט אני יכולה לומר הוא שיש הבדל משמעותי בתעסוקה בין מי שמסיים תואר ראשון במתמטיקה וסטטיסטיקה לבין מי שמסיים תואר ראשון במתמטיקה ומדעי המחשב. הראשון ימצא עבודה בתחום כגון סטטיסטיקאי, אנליסט וכו' והשני יעבוד ככל הנראה בתכנות. אלו עבודות שונות בתכלית, ובעיני זו נקודת המוצא שלך בהחלטה. לגבי ההשוואה בין מוסדות הלימוד, אני מציעה שתיעזר בסקר שנערך כאן באתר לאחרונה בין אלפי סטודנטים. ייתכן מאוד שתמצא גם דירוג וביקורת של סטודנטים על המסלולים שבהם אתה מתעניין ממש. צירפתי לך את הסקר, הוא כמובן גם מאפשר לך השוואה בין שני מוסדות לימוד כדי להמחיש לעצמך מה צפוי לך בכל מוסד לימודים.