היי, נרשמתי ללימודי ריפוי בעיסוק באוניברסיטת ת"א וזומנתי לראיון. מבירור באינטרנט ראיתי ששאלות אפשרויות יכולות להיות - ספרי לי על החסרונות שלך, ספרי לי על רגע שמח/רגע עצוב בחייך. איך אפשר להתכונן לשאלות אלה? מה כדאי לענות? האם לקחת מקרים שקשורים לתחום הטיפולי או לחיים האישיים? תודה רבה מראש
ש
שני יונגר
ראיון הקבלה ללימודים
שלום שיר,
המטרה בשאלות מסוג זה בראיונות קבלה היא לראות אך את מתמודדת עם סיטואציות וכמובן את ההתאמה שלך לעיסוק בתחום. אם יש לך תשובות שקשורת לתחום טיפולי כי עסקת בטיפול, זה נהדר, אבל אם אין כאלו אז בוודאי לא תמציאי סיפור שכזה. אם יש לך משהו שהוא לפחות בזיקה לתחום הטיפולי עדיף לשים עליו את הדגש, זה כן. לגבי החסרונות שלך, כדאי מאוד שתקראי מה אומר התפקיד בפועל של המרפא בעיסוק ותחשבי עם עצמך אלו חסרונות שיש בך או יש באנשים בכלל יכולים להיתפס דווקא כיתרונות לתחום העיסוק הזה. כך לדוגמא: תשובה כמו החיסרון שלי הוא שאני לא אוהבת אנשים, היא תשובה בעייתית, אך לעומתה תשובה כמו חיסרון שלי הוא רגישות, המתבטאת בכך שאני יורדת לפרטים כדי למצוא פתרון. זו דרך להציג חיסרון כיתרון. או למשל אדישות- כלומר לא נלחצת בקלות וכו'. אפשר בהחלט להתכונן וכדאי לעשות את הבחירות בהתאם לתפקיד אליו מועמדים ובמקרה הזה התכונני כמו לראיון העבודה שלאחר הלימודים.