שלום, אני מאוד מעוניינת במדעי האופטומטריה אבל הפסיכומטרי שלי קצת נמוך, מה אפשר לעשות חוץ מלשפר את ציון הפסיכומטרי? האם אפשר להתקבל על בסיס בגרות בלבד? אני מבקשת את כל ההצעות האפשריות.. תודה
ש
שני יונגר
עדיף בכל מקרה לנסות ולשפר קודם כל את הפסיכומטרי
שלום נאדין,
עד כמה שידוע לי הפסיכומטרי המינימלי שניתן להתקבל איתו ללימודי אופטומטריה הוא 600. זהו תנאי מינימום של שני מוסדות הלימוד בהם ניתן ללמוד את הנושא. אולי אם ממוצע תעודת הבגרות שלך וכן החלק הכמותי בפסיכומטרי שלך יהיו גבוהים במיוחד תוכלי להתקבל למסלול ללא פסיכומטרי של 600. מכיוון שלא ציינת פה מהם הציונים שלך, אז אין לי שום אפשרות להעריך מעבר לכך וגם במקרה שתיארתי לך פה אין זה אומר שמוסד הלימודים יבחר לקבל אותך עם פסיכומטרי נמוך. מה שאני מציעה שתעשי הוא השיקול של כמות ההשקעה שתידרשי לה אם תצטרכי להיבחן שוב בפסיכומטרי או אם תצטרכי לשפר את ממוצע תעודת הבגרות שלך. אפשרות נוספת היא ללמוד לתואר ראשון בתחום אחר ולאחר הסיום בממוצע של 85 ומעלה להתחיל תואר ראשון נוסף. זהו מסלול ארוך מאוד ולכן עדיף לשפר פסיכומטרי או בגרות.
קבלה לאופטומטריה
יש לי ממוצע בגרות 106 , וציון החלק הכמותי בבחינת הפסיכומטרי הוא 113.. ציון פסיכומטרי בדגש כמותי הוא 547, בנוסף לכך עברתי בחינת ת.י.ל והשגתי ציון של 556 , במה זה עוזר?