שלום, אני סטודנטית לתואר שלישי בתחום מדעי הצמח וביולוגיה מולקולרית (יש לי כבר תואר שני בתחום). אני מרגישה שהמחקר פחות מתאים לי והייתי מעוניינת לשנות כיוון לעבודה שיש בה יותר קשר עם אנשים (טיפול/ייעוץ/?) ויחד עם זאת להשאר בתחום המדע/ביולוגיה. מאחר ואני לא מכירה תחומים ומקצועות שונים, אשמח לשמוע אילו אפשרויות קיימות. תודה
ש
שני יונגר
שינוי כיוון לתחומי ייעוץ בעולם המדעים
שלום קרין,
התחום הראשון שעולה לי מיד עם שאלתך הוא ייעוץ גנטי, בו יש גם מקום לרקע האקדמי שלך וגם עבודה עם אנשים, בניגוד לעבודת המעבדה של החוקר, כפי שאת מכירה אותה כיום. אפשרויות נוספות הן לעשות הסבה לתחום החקלאות והכלכלה החקלאית ומשם לפנות לכיוון של ייעוץ בתחומים הללו. אינני בטוחה אם הדברים מתיישבים עם הרקע האקדמי הנוכחי שלך (מבחינת הידע שצברת מהמחקרים בהם את משתתפת והשתתפת) אך זה יכול להיות כיוון מעניין. עוד אפשרות יכולה להיות שתפני לכיוון של איכות הסביבה. זה מאוד מקובל בקרב בוגרי תואר שני בביולוגיה וכן מציע גם עבודת שטח, גם עבודה עם אנשים בייעוץ תכנון וכד'. לתשובתי אני יכולה לצרף הסבר רק על מסלול לימודים אחד, אז שרירותית בחרתי בלימודי ייעוץ גנטי. אך את יכולה כמובן למצוא פה פרטים על תחומי הלימוד האחרים וכל תחום אחר שתרצי. במידה ויהיו לך עוד שאלות התלבטויות ומחשבות בנושא אשמח מאוד לנסות ולעזור לך בחשיבה ובהחלטה בעניין. לגבי נושא הטיפול, זה יצריך ממש שינוי משמעותי יותר, של חזרה על תואר ראשון לפחות. האפשרויות הקרובות ביותר הן: פיזיותרפיה, קלינאות תקשורת, ריפוי בעיסוק וסיעוד.