אני מאוד אוהבת ביולוגיה ובעיקר גנטיקה, מיקרוביולוגיה, מדעי המוח וכו'.. אני עדיין מתלבטת אם תחום המחקר הוא התחום המתאים לי והייתי רוצה לדעת למי מתאימה עבודת מעבדה ומה היא כוללת? וכן, עד כמה התחומים שמעניינים אותי מבוקשים בשוק העבודה? איך ניתן להתקדם בתחום? לאיזה עוד מקצועות ניתן להגיע?
ש
שני יונגר
לימודים בתחומי מחקר של מדעי החיים
שלום מאיה,
עבודת מעבדה תלוי במחקר בו משתתפים. אך בעיקרון הרעיון הוא שהחוקר במעבדה לוקח דגימות של החומרים הנבדקים ומבצע עליהן מניפולציות כאלו או אחרות במטרה לבחון תגובה לתרופות, למצבים כאלה ואחרים של טמפרטורה, חומציות או כל בדיקה אחרת בהתאם למה שנדרש במחקר. בתחום הגנטיקה יש מסלולים לעבודת מעבדה ויש גם אפשרות לתעסוקה בתחום הייעוץ הגנטי, שאולי יכול לעניין אותך. מבחינת עבודת מעבדה, מאוד תלוי לאיזה כיוון תבחרי לפנות, כי יש תחומים בהם קשה מאוד למצוא עבודה, ובכל מקרה מקובל להעסיק בתחומי מחקר בוגרי תואר שני לפחות. אפשר לומר שהעבודה מתאימה למי שמעדיף שלא לעבוד עם קהל לקוחות ומעדיף עבודות מסודרות ואוהב לחקור באופן כללי. יש פה פחות צורך ביחסי אנוש מפותחים ובוודאי ביכולות מכירה. מיקרוביולוגיה ומדעי המוח נחקרים במסגרות של חברות לפיתוח וייצור תרופות וכן במסגרות אוניברסיטאיות. המקצוע הבכיר ביותר שאפשר להגיע אליו הוא להיות חוקרת שמובילה מחקר משלך.