היי, אני מאוד מבולבלת.. קודם כל קצת על עצמי - בת 22 מהמרכז, עבדתי בהייטק ועד לפני חצי שנה חשבתי שאני רוצה להמשיך בזה, אבל אז נזכרתי באהבתי למקצועות המדע.. להיות רופאה תמיד חלמתי אבל לצערי לא שפר עליי גורלי ואני לא בעלת הישגים גבוהים במיוחד - במיוחד בנושאי המתמטיקה למינהם. יש לי ראש מאוד הומני, קלת תפיסה ובאופן כללי - דיי חכמה. אבל לא בלימודים....
חוץ מהרקע הכללי הנ״ל אני מחפשת מקצוע שיכניס אותי לעולם המדעים אבל אני לא רוצה לפספס את הרכבת של ההייטק - מאחר ואני מתפרנסת טוב...
איזה מקצוע מדעי מומלץ ? שהוא גם מבטיח תעסוקה?
ש
שני יונגר
תלוי במה רוצים לעבוד
שלום ורד,
כאשר מתייחסים לתחומי המדעים בכלל מדובר במסלולים שהם כולם מאוד ראליים ומעט מאוד מהם פונים לכיוון ההומני. אני מסכימה בהחלט שאם את נמצאת במסגרת עבודה שבה שכרך הוא טוב אז לא כדאי לוותר עליה ובוודאי לא בשביל דבר שאינו וודאי. אולי השם הכללי שנתת למה שאת מחפשת "מדעים" הוא לא הכיוון שאת רוצה באמת להגיע אליו. הרי מדעים מדברים על התחומים הבאים: ביולוגיה, כימיה, כל סוגי ההנדסאות, מחשבים וכו'. המסלול היחידה שאני חושבת עליו כרגע שהוא למעשה מסלול מדעי אבל נוטה יותר לכיוון ההומני הוא לימודי מדעי המוח. כאן לגבי תעסוקה ושכר קשה להגדיר את התחום כי הוא מכוון יותר למקום של מחקר מאשר עבודה ממשית בחברה כזו או אחרת. אני מוכרחה לומר שמסקרן אותי מאוד מה את עושה כיום בחברה שבה את מועסקת ואם את אוהבת את מה שאת עושה. אם היית יכולה לספר אולי יכולתי לתת כיוון קצת יותר מתאים. אני מאוד רוצה שתחזרי ותסבירי איך היית רוצה שהתעסוקה שלך בעתיד תראה, הלימודים הם רק הדרך לשם ולא המטרה עצמה ולכן חשוב במקרה הזה להתחיל מהסוף להתחלה. אשמח אם תחזרי ותפרטי וכך אוכל גם להשיב ממש על השאלה שלך. כרגע כל דבר הוא בגדר ניחוש.