התלבטות - מדעי המעבדה, הנדסה ביו רפואית או רפואת חירום?
התלבטות - מדעי המעבדה, הנדסה ביו רפואית או רפואת חירום?
שרה
1 תגובות
שלום, אני מאוד מתלבטת בין המקצועות הנדסה ביו-רפאית, הנדסאית מכשור רפואי, מדעי המעבדה הרפואית ורפואת חירום. בקיצור, מעניין אותי התחום הרפואי אבל אני לא יודעת אם ללכת לכיוון הטכנולוגיה, המעבדה או באמת רפואת חירום.... איך אני יכולה לדעת מה באמת מתאים לי ומה רק נשמע לי טוב לרגע אבל כשאתחיל ללמוד זה לא יהיה כבר כל כך מעניין?
ש
שני יונגר
באיזה מסלול לבחור מבין המסלולים ברשימה?
שלום שרה,
את בהחלט שואלת שאלה מצוינת. הרי בסופו של דבר מטרת הלימודים היא עבודה. ללא ספק הנטייה שלך בשלושת התחומים היא לתחומי לימוד מקצועיים ולכן ההתלבטות צריכה להיות לפי אופן ואופי העבודה לאחר הסיום. את צריכה לקבוע האם תחום התעסוקה מתאים לך או לא. הנדסה ביו רפואית וכן מדעי המעבדה הרפואית שניהם מכוונים לעבודות כחלק ממחקר במעבדה. הנדסאית מכשור רפואי עובדת או בבית החולים או במרפאות ומכונים לבדיקות רפואיות המצריכות מכשור מיוחד כמו: MRI, CT ועוד. העבודה כאן בניגוד לעבודת המעבדה היא גם עם חולים. לגבי רפואת חירום, בדרך כלל מקובל לקבל למסלול את מי שעבדו כחובשים או פרמדיקים במד"א, אך למעשה המטרה היא עבודת פרמדיק חשבי על אופי עבודה שכזו ומה היא מצריכה ואם זה מתאים לך מבחינת המשמרות ועומס הרגשי. כדאי מאוד שתקראי על כל תחום ותחום ותחלטי לפי מה שחשוב לך וסדר עדיפויות שתקבעי לעצמך במה הכי כדאי שתבחרי ללמוד ולעסוק לאחר הלימודים. לבסוף, מכיוון שלתשובתי אני יכולה לצרף רק מאמר אחד בנושא מסוים, בחרתי באופן שרירותי את התחום הראשון ברשימת התחומים שמנית. כדאי שתקראי על כל שאר התחום כאן באתר כדי לערוך השוואה התחלתית לפחות.