שלום, אני חירשת, בת 20, חיילת ביחידת כלבנות משטרתית, בקרוב אני משתחררת, ואינני יודעת מה ללמוד, הנושא שהכי מושך אותי זה בעלי חיים.. הבעיה היא שיש לי ציון 62 במתמטיקה, ובאנגלית 79. ואני לא טובה במתמטיקה.. עזרה מישהו?
ש
שני יונגר
מה לעשות כדי ללמוד ווטרינריה
שלום שחף,
ראשית כדי להתקבל ללימודי ווטרינריה בישראל חייבים להתחיל בתואר ראשון או בביולוגיה או במדעי בעלי החיים וכד'. לגבי המתמטיקה והאנגלית, הציונים שלך נמוכים מידיי מכדי שתוכלי להתקבל איתם ללימודים המקדימים במרבית מוסדות הלימוד ולדעתי כדאי מאוד שתמצאי את הדרך ללמוד אותם ברמה הדרושה לאקדמיה. אולי כדאי שתעשי אבחון, שכן קושי במתמטיקה ואנגלית מתקשרים פעמים רבות ללקויות למידה לא מאובחנות, אבחון יכו לעזור לך ללמוד כיצד ללמוד את המקצועות הללו ולהצליח בהם. אפשרות אחת לעקוף פסיכומטרי ושיפור בגרויות היא ללמוד לתואר ראשון בביולוגיה באוניברסיטה הפתוחה. רק קחי בחשבון כי בכל מקרה, לא משנה היכן תלמדי ולאיזה תואר בדיוק, כדי להתקבל לווטרינריה עליך להציג תוצאות גבוהות ביותר בתואר הראשון, כלומר ממוצע של 90 בערך. בכל מקרה, דעי שקיים גם מסלול הנדסאים לטיפול בבעלי חיים שאולי יתאים לך, אם לא מתאים לך לנסות ולהתקבל לווטרינריה.