היי :) אני סיימתי תואר ראשון בפסיכולגיה לפני שניים ומאז מחפשת את עצמי ... הבנתי שעם התואר הזה הרבה אין מה לעשות, אני מאד רוצה להמשיך ללמוד (אני בת 27 ולא רוצה ללמוד שוב סתם משהו) אני מתלבטת בין ריפוי בעיסוק לבין קלינאות תקשורת, האם אפשר להתקבל על סמך ציוני התואר הראשון? אשמח לקבל קצת פרטים אודות המקצועות הנ"ל ? היכן ניתן ללמוד? ומה השכר? תודה רבה !!
ש
שני יונגר
קבלה ללימודים על סמך תואר ראשון
שלום ריקי,
לריפוי בעיסוק ניתן להתקבל עם תואר ראשון בכל תחום כאשר נדרשים לממוצע ציונים של 85 לפחות ומעבר של ראיון קבלה וייתכנו מיונים נוספים. לקלינאות תקשורת עד כמה שידוע לי ניתן להתקבל עם תואר ראשון בכל תחום אך יש חובה לעמוד גם בדרישות הציון הפסיכומטרי המתאים. שכר הלימוד במקצועות הללו תלוי במוסד הלימודים שבו תתקבלי לללימודים ותבחרי ללמוד- במוסדות הלימוד הציבוריים שכר הלימוד הוא אוניברסיטאי ובמכללות הפרטיות שכר הלימוד מגיע לעלות של 30-35 אלף שקלים לשנה. משך הלימודים הוא 3.5 שנים בריפוי בעיסוק ו-3 שנים בקלינאות תקשורת. היכן ניתן ללמוד: קלנינאות תקשרות- אוניברסיטאות חיפה, תל אביב ואיראל, מכללות הדסה וקרית אונו. ריפוי בעיסוק- אוניברסיטאות חיפה, תל אביב והעברית. ומכללת קרית אונו