שלום שמי מאיה כבת 26. לפני כשנה סיימתי תואר במדעי המזון (טכנולוג מזון) בתל חי. עבדתי כחודשיים כמנהלת אבטחת איכות והבנתי שתחום אבטחת איכות הוא ההפוך מהאישיות שלי (אוהבת לעזור ולתת לאנשים ולא לנהל אותם). כיום צריכים המון אנשים לאבטחת איכות, אך אין סיכוי שאחזור לתחום גם בשביל הניסיון. מה עוד ניתן לעשות כדי להתקדם בתחום פרט לאבטחה ובקרת איכות? תודה, מאיה.
ש
שני יונגר
מה לעשות עם תואר במדעי המזון?
שלום מאיה,
האופציה העיקרית שלך היא עבודת מעבדה בתחום הפיתוח של מזון או תרופות. שם לא תתבקשי לנהל אף אחד מלבד את עבודתך. יש מעבדות ברחבי הארץ, אך שם יש הרבה דורשי עבודה. מקווה שתצליחי למצוא מקום מתאים. אפשרות נוספת היא שתשקלי לעשות הסבה מקצועית לתחום שאולי מתאים לך יותר. לעיתים רבות אנחנו מתעניינים בתוכן של התואר האקדמי ומגלים שהתעסוקה פחות מתאימה לנו וזה בסדר. אז אולי כדאי לשקול זאת. את הרי בסה"כ בת 26.
בברכה, שני
מ
מאיה
מדעי המזון אפשרויות תעסוקה - המשך
שני אני מודה לך על המענה, *בנוגע להסבה זה דבר שאני שוקלת לעשות אך לאחר למידה של 4 שנים קשה מאוד לוותר על התחום ללא חקירה של אפשרויות נוספות להשתלב. *יש לציין שחשבתי להמשיך לתואר במדעי התזונה אך הבנתי שזו תהיה מעמסה. *האם יש עוד דרך טיפולית אותה אוכל לשלב עם תחום המזון? אולי קורס מסויים (שמשתלם ללמוד אותו)? התהליך מאוד מתסכל אותי במיוחד לאחר 4 שנות לימוד כאשר אינני מוצאת דרך להתמחות בתואר בצורה מספקת.