אני מעוניינת להתחיל בשנה הבאה לימודי תואר בביוטכנולוגיה. הבעיה היא שעשיתי בתיכון רק 3 יחידות מתמטיקה. הבנתי שבשביל להתקבל ללימודים בביוטכנולוגיה אהיה חייבת להשלים לחמש יחידות מתמטיקה ובנוסף לעשות פסיכומטרי ולהוציא ציון מאוד גבוה. אני מוכנה להשקיע המון מאמצים בשביל להצליח אבל אני מתחילה לחשוב שאולי זה לא ממש מעשי גם לעשות פסיכומטרי וגם להשלים בגרות לחמש יחידות מתמטיקה וכל זה עד תחילת שנה הבאה עם הישגים גבוהים. אני מתלבטת אם לקחת את הסיכון או לחפש תחום אחר שמעניין אותי.
ש
שני יונגר
אם רוצים להגיע למקום מסוים חייבים להשקיע בלימודים
שלום אליה,
הבעיה היחידה מבחינת הזמנים יכולה להיות בכך שכרגע אולי טיפה מאוחר להתחיל ללמוד לבגרות ברמת 5 יחידות במתמטיקה. אבל אין שום מניעה לעשות את שניהם ורבים עושים זאת ואף יותר בכל שנה כדי ללמוד את תחום הלימוד בו הם מעוניינים. מכיוון שאת שואלת לדעתי, אני חושבת שלוותר על תחום עניין רק בגלל שכרגע לפני שניסית את לא עומדת בתנאי הקבלה לאותו מסלול, זה פשוט חבל. אם יש תחום שאת מעוניינת לעסוק בו, אז תילחמי עליו, גם לימודים אקדמיים הם עמוסים מאוד וקשים, אז לוותר מעכשיו עלול להיות בעייתי. חשבי על הדברים האלו והחליטי האם את באמת מוכנה להשקיע את כל כולך או לא.