שלום, יש לי מספר שאלות לגבי לימודי תואר שני בסטטיסטיקה. ראשית, עד כמה קיים ביקוש לסטטיסטיקאים בשוק העבודה כיום? שנית, האם העובדה שיהיה לי תואר ראשון במדעי החברה ותואר שני בסטטיסטיקה יפגע בסיכויים שלי למצוא עבודה (ביחס למישהו בעל תואר ראשון בסטטיסטיקה)?
אני מתעניינת במיוחד במסלול הביוסטטיסטיקה מבחינה לימודית, אך לא בהכרח רואה עצמי משתלבת בתחום המחקר הרפואי, אלא דווקא בתעשיית ההייטק. האם עדיף לי אם כך לבחור במסלול סטטיסטיקה יישומית? האם מסלול ביוסטטיסטיקה יפגע בסיכויי הקבלה שלי למשרות בתחומים אחרים?
אודה לך על כל מידע שתוכלי לספק לי, מיכל.
ש
שני יונגר
תואר שני בסטטיסטיקה
שלום מיכל,
כדי ללמוד לתואר שני בסטטיסטיקה תהיי חייבת בכל ההשלמות הנדרשות לתואר השני בסטטיסטיקה. כך שהתואר הראשון שלך למרות שאינו בסטטיסטיקה לא גורע ממך ומכישוריך. לגבי הדרושים בשוק, יש דרישה לבעלי כישורים בסטטיסטיקה ובעיקר לבעלי תואר שני בסטטיסטיקה. אני מניחה שאם תהיי טובה לא אמורה להיות לך בעיה למצוא עבודה. לגבי מסלול, אם את לא בטוחה באיזה תחום תרצי לעסוק אז אולי לא כדאי לבחור במסלול ייעודי לתחומי הרפואה אלא בתחום כללי יותר כמו סטטיסטיקה יישומית. צירפתי לך גם מאמר על לימודי סטטיסטיקה לתואר שני בקישור למטה לשימושך.
בתגובה למה שענית בהודעה הקודמת, האם לחילופין התמחות בסטטיסטיקה יישומית (שזה לא ייעודי לתחום מסויים) מאפשר עיסוק גם בתחום הרפואי , אם ההתמחות לא בביוסטטיסטיקה ולהיפך האם התמחות בביוסטטיסטיקה לא מאפשרת לעסוק בתחומים אחרים של סטטיסטיקה, בהנחה וזה התחום שמעניין ללמוד ? הרי יש את הכלים החשובים שלומדים באופן כללי (בתואר הראשון)
שאלה נוספת , האם אפשר מידע רחב יותר לגבי ביוסטטיסטיקה, חוץ מזה שזה קשור לתחום הרפואי, אפשר דוגמאות לתעסוקה אפשרית בתחום זה. האם המחקר על תוספי מזון חדשים לדוג' גם קשור למחקר בתחום זה?
תודה!
ש
שני יונגר
ביוסטטיסטיקה או סטטיסטיקה יישומית
שלום,
כל אחד מהתחומים הללו מאפשר למעשה עיסוק בכל תחומי הסטטיסטיקה. אבל כאשר לומדים סטטיסטיקה או כל מקצוע אחר עם כיוון מקצועי מסוים זה יותר מעט קושי למצוא עבודה מחוץ לאותו התחום. בנוסף, כאשר לומדים תחום מסוים עם התמחות, כמו בביוסטטסיטיקה אז לומדים דברים שהם מעבר לניתוחים הסטטיסטיים ה"רגילים" לצורך העניין ומתמקדים בשיטות ניתוח שעוסקים בהן העולם הרפואה ובמדעי החיים בעיקר. אבל, כמובן שאצל כולם הבסיס הוא אותו בסיס המאפשר תעסוקה כל תחום סטטיסטיקה כזה או אחר. תמיד הרי אפשר להשתלם בתחום מסוים או ללמוד תחום מסוים באופן עצמאי לצורך תפקיד כזה או אחר. לגבי דוגמאות לתעסוקה, כל מה שכרוך בתחומי מדעים ביולוגיה רפואה מתאים לביוסטטיסטיקה.