במידה ואלמד B.sc במדעי החיים באוניברסיטה הפתוחה האם אוכל להמשיך ללמוד לתואר ברפואה בגרמניה /איטליה במסלול מקוצר 4 שנתי ואם כן איפה? והאם הלימודים מתבצעים בשפה האנגלית?
נ
נועה סטרוז
לימודי רפואה מקוצרים בחו"ל
שלום אור,
לכל מוסד לימודים בחו"ל ישנם תנאי קבלה שונים. בתור מי שלמדה באיטליה ומכירה מעט את המערכת האקדמית אני יכולה לומר לך שמועמדים מעטים ללימודים הצליחו להשתלב בלימודים עם הקלות או פטורים מקורסים מסויימים מהארץ (מה שגם הביא לכך שלא יוכלו לקבל מלגה לכל אורך התואר - באיטליה מי שזכאי לפטורים לא מקבל מלגה) ולכן ישנו סיכוי נמוך מאוד שיקבלו את התואר כולו ויתנו לך להתקדם ללימודים משנה רביעית. כמו כן באיטליה מי שמסיים 3 שנות לימודי רפואה אינו זכאי לתואר כלשהו או לתעודה - רק אם יסיים את כל שנות הלימוד במסלול יקבל את התעודה הסופית של דוקטור ברפואה. הלימודים באיטליה מתקיימים ברוב הערים באיטלקית אך ישנן ערים ואוניברסיטאות שמציעו מסלולים באנגלית ובגרמניה מרבית מוסדות הלימוד מציעים לימודים בגרמנית. אני לא מכירה את המערכת בגרמניה אך אני יודעת שהיא לא מאוד שונה מהמערכת באיטליה מהבחינה הזאת ולכן אני ממליצה לך לפנות למכוני תרבות בשגרירות של כל אחת מהמדינות על מנת לוודא האם שווה לך לנסות להתקבל ולהשתלב במסלול לימודים כזה.
אם תלמד תואר במדעי החיים בישראל תוכל לנסות להשתלב בתוכנית ה-4 שנתית בישראל בפקולטה לרפואה בצפת או בתל אביב - צירפתי עבורך מאמר המסביר על התוכנית תנאי הקבלה, מוסדות הלימוד ועוד.