שלום, אני ממש צריכה עזרה.. קוראים לי אודיה ואני תלמידה בתיכון... אני מתעניינת מאוד בחקר המוח מגיל צעיר ובתקופה האחרונה אני מתעניינת בזה כעניין יותר מקצועי..רציתי לדעת אם כדאי לי ללכת וללמוד את מקצוע זה ולהיות רופאה..אשמח לדעת מה ההשפעות של זה ומה הסיכוי שאהיה נוירוכרוגית.. תודה מראש
נ
נועה סטרוז
לימודי רפואה ונוירוכירורגיה
שלום אודיה,
היות ואמרת שאת מתעניינת ספציפית במוח, לפני שאספר לך על לימודי רפואה הרשי לי לספר לך על לימודי מדעי המוח. תוכנית הלימודים לתואר ראשון במדעי המוח משלב את מדעי החברה, החיים והמדעים המדוייקים בתואר אחד. שילוב של קורסים בבלשנות, חישוביות, ביולוגיה והתנהגות מעניקים לסטודנטים את העומק וההבנה של המוח האנושי. המסלול אורך כ-4 שנים ונלמד בבר אילן ואוניברסיטת תל אביב. בסיום הלימודים תוכלי להחליט ללמוד רפואה ולהשלים לימודי רפואה במסלול ה-4 שנתי לרפואה.
במידה ואת מחליטה ללכת בכל זאת על מסלול ללימודי רפואה תנאי הקבלה קרוב לודאי ישתנו מעט עד שתגיעי לשלב הגשת המועמדות אך כרגע הדרישה היא לפסיכומטרי עם ציון של בין 720-780 ובגרות בממוצע שמתחיל מ-110. בנוסף לשש שנים של לימודי רפואה ושנה של סטאז' ההתמחות בנוירוכירורגיה נמשכת שש שנים נוספות בכדי להכשיר את הטובים ביותר (חשוב מאוד לדעת שישנם מעט מאוד מקומות ולכן חשוב תמיד לבחור כמה מסלולים בהם רוצים לעסוק ולא רק אחד).
צירפתי עבורך מאמר המסביר על תנאי הקבלה ללימודי רפואה כך שתדעי לקראת מה ואיך להכין את עצמך.