האם לימודי מדעי החיים כתואר ראשון מהווה בסיס לתחום הקיימות?
האם לימודי מדעי החיים כתואר ראשון מהווה בסיס לתחום הקיימות?
הילה
5 תגובות
שלום, אני מתעניינת בכל עניין הקיימות ואיכות הסביבה, אנרגיה חלופית... חשבתי להתחיל בתואר ראשון מדעי החיים כבסיס (תואר יותר כללי שאינו מגביל). האם זה מקצוע שנכון להתחיל בו כבסיס לכל תחום הקיימות ? בנוסף בעתיד הרחוק אולי להמשיך בתואר שני הנדסה סביבתית. האם זה מסלול הגיוני? ( או שכדאי בכלל להתחיל בתואר ראשון לגיאולוגיה סביבתית והידרוגיאולוגיה)
אשמח לעזרה, בתודה מראש.
י
יערה
תואר בקיימות
היי הילה, את מודעת לזה שיש תואר בקיימות? תוכלי לגשת ישר אליו מאשר לעשות תארים מקבילים.
ה
הילה
תואר בקיימות
בוקר טוב, כן אני יודעת שקיים תואר כזה, גם הלכתי לשיחת ייעוץ במרכז הבינתחומי שקיים מסלול הכולל קיימות. אך זה מרגיש לי תואר מאוד ספציפי ומגביל ואיני יודעת מה יהי בעוד 3 שנים, לכן מעניין אותי אם מדעי החיים קשור ( תואר מדעי שאפשר לקחת אותו להרבה כיוונים) .
י
יערה
תואר ספציפי
לדעתי דווקא זה טוב תואר ספציפי, היום יש כל כך הרבה תארים רחבים מאוד כמו מנהל עסקים וכלכלה למשל שאנשים הולכים לאיבוד אחרי זה. אם את יודעת שזה התחום שלך, אני הייתי הולכת על זה :)
ה
הילה
לא בטוחה
במידה ואני לא לגמרי בטוחה.. ללכת לכיוון מדעי החיים זה פתרון?
סליחה שאני משגעת, ותודה רבה:)
נ
נועה סטרוז
לימודי סביבה/קיימות או מדעי החיים
שלום הילה,
אם אינך בטוחה לחלוטין שקיימות והסביבה הינם התחומים שמעניינים אותך ובהם תרצי לעסוק יכול להיות שתואר ראשון במדעי החיים הוא פתרון מצויין בשביל משם תוכלי אם תרצי להמשיך למסלול ה-4 שנתי לרפואה או לתחומים שונים אחרים. אם ברצונך לעסוק בתחום הסביבה והקיימות יכול להיות שבאמת עדיף לך לבחור מסלול לימודים ספציפי יותר, לאו דווקא לימודי קיימות. תוכלי ללמוד הנדסת סביבה, לימודי איכות הסביבה ועוד.
צירפתי עבורך מאמר המסביר על מסלול לתואר ראשון במדעי החיים כך תוכלי להבין מה הוא כולל בדיוק ולהחליט האם זה הוא המסלול המתאים ביותר עבורך.