בחירת מסלול לימוד - אם אני רוצה לעבוד בתור חוקר של מחלות ומציאת תרופות ודברים כאלה איזה מקצוע כדאי לי ללמוד? תודה רבה.
נ
נועה סטרוז
בחירת מסלול לימודים
שלום ראובן,
גם חקר מחלות וגם חקר ומציאת תרופות קיימים כתת תחומים בכמה מקצועות מדעיים כמו למשל: רוקחות או רפואה. תנאי הקבלה לשני התחומים שונים מאוד והלימודים בשני התחומים מאוד תובעניים ולכן עלייך לשקול היטב האם אלו התחומים שמעניינים אותך היות ומדובר בלימודים ארוכים. לימודי רפואה אורכים כ-7 שנים והדרישה בארץ היא למינימום של 740 פפסיכומטרי עם ממוצע בגרויות של בין 100-120, כמו כן יש צורך לעבור סדרת ראיונות אישיים ופגישה עם פסיכולוג.
לימודי רוקחות דורשים ממוצע בגרות של לפחות 90 ופסיכומטרי של 680 ומעלה, כמו כן יש צורך לעבור גם במסלול זה מבחנים פנימיים וראיונות אישיים.
בנוסף ללימודים אלו תוכל ללמוד תואר ראשון בביוטכנולוגיה שמתעסקת בין השאר בפיתוח תרופות - מוסדות הלימוד המציעים לימודי ביוטכנולוגיה הינם: אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת בן גוריון, אוניברסיטת אריאל ועוד. הלימודים אורכים כ-4 שנים ובסופם מקבלים תואר B.Sc בביוטכנולוגיה.
ממליצה לך לשקול את המסלולים הללו ולמצוא את המסלול המתאים עבורך ביותר. צירפתי עבורך מאמר המסביר על לימודי ביוטכנולוגיה לתואר ראשון וכולל את מוסדות הלימוד, תנאי הקבלה ועוד.
מה עדיף - ביולוגיה מולקולרית או ביוטכנולוגיה?
שלום. אם אני רוצה ללמוד מקצוע שבו אני אוכל לחקור כל מיני מחלות ולייצר כל מיני תרופות מה עדיף לי ללמוד ביולוגיה מולקולרית או ביוטכנולוגיה? רציתי גם לדעת מהם תנאי הקבלה לקורסים ביולוגיה מולקולרית וביוטכנולוגיה וגם איפה אפשר ללמוד את אותם מקצועות? תודה רבה.
נ
נועה סטרוז
ביולוגיה מולקולרית וביוטכנולגיה
שלום ראובן,
תנאי הקבלה לתחומים בהם התעניינת הינם: 1. ביולוגיה מולקולרית - ממוצע בגרות שאינו נמוך מ-85 וציון פסיכומטרי שאינו נמוך מ-55 (עדיפות לציון גבוה יותר) כך שהציון המשולב לא יהיה נמוך מ558.
2. ביוטכנולוגיה - תנאי הקבלה משתנים מעט בין מוסד לימודים אחד לשני אך במרבית מוסדות הלימוד הדרישה היא לפסיכומטרי של לא פחות מ-650 וממוצע בגרות של 80 לפחות. מוסדות לימוד שונים דורשים גם ציוני בגרות במקצועות ספציפיים (בד"כ מדובר במקצועות המדעים).
סטודנטים המסיימים לימודי ביולוגיה מולקולרית בהצלחה יכולים להשתלב בתעשיות רפואיות שונות ביניהן מחקר, תעשיית התרופות, שירות בתי החולים וקופות החולים ועוד.
בנוסף לשני מקצועות אלו תוכל לפנות גם לתחום הנדסת התרופות - מסלול זה ייחודי ונלמד אך ורק במכללה האקדמית להנדסה בירושלים. צירפתי עבורך מאמר המסביר על המקצוע.