מחפשת הסבה לתחום יציב יותר, האם יש הסבה בתחום הרפואה שאני יכולה לשלב בה גם עבודה במהלך הלימודים? אני בעלת תואר ראשון במנהל עסקים עם ניסיון של 15 שנה בהפקה, רוצה תחום "בטוח" יותר
נ
נועה סטרוז
הסבה לתחומי הרפואה
שלום עינב,
במידה ואת מתעניינת בהסבה לעולם הרפואה יש לך שתי אופציות, הסבה לעולם הסיעוד או הסבה ללימודי רפואה. ההסבה ללימודי רפואה הא הרבה יותר אינטרנסיבית וממה שאני מכירה זמן לעבוד לא בטוח שישאר לך בסוף כל יום לימודים.
הסבה לרפואה: מדובר בתוכנית בת 4 שנים במיועדת לאקדמאים מתחומים שונים שטרם ויתרו על חלומם להיות רופאים. לתכנית ההסבה לרפואה יכולים להתקבל מועמדים העונים על הדרישות הבאות: תואר ראשון בתחומי המדעים או ההנדסה, ממוצע ציונים בתואר ראשון ישראלי מוכר - 80 ומעלה, מעבר מבחן GRE, מבחן חשיבה ושאלון מצבים, מעבר מבחן מו"ר או מרק"ם (מבחני מיון ללמודי רפואה), מעבר מבחני מרכז הערכה, מילוי שאלון ביוגרפי למועמד/ת, חתימה על הצהרת בריאות, פטור מאנגלית, מעבר קורסי חובה מסוימים בציונים מספקים.
לעומת זאת ישנה תוכנית ההסבה לסיעוד לאקדמאים: היא אומנם מאוד רצינית ואינטנסיבית אבל למיטב ידיעתי ניתן לשלב עבודה בזמן הלימודים. מדובר בתוכנית שבדרך כלל נמשכת כשנתיים ומיועדת לכל מי שיש לו תואר ראשון מוכר בישראל. התוכניות להסבת אקדמאים לסיעוד מתקיימים במספר מוסדות לימוד בישראל, בין היתר בית הספר לסיעוד על שם פט מתיוס, בית הספר לסיעוד שליד המרכז הרפואי קפלן, בית הספר האקדמי לסיעוד על שם שיינבורן בית הספר לסיעוד באשקלון, בית הספר לסיעוד על שם שרמן בעפולה, בית הספר לסיעוד במרכז אסף הרופא ועוד. עם סיום הלימודים מקבלים הבוגרים תעודת אחות מוסמכת או אח מוסמך RN.
אני ממליצה לך לשקול באיזה מסלול תהיי מעוניינת ללמוד, מה המקצוע שמעניין אותך לעבוד בו בעתיד ואז לפנות לכמה ממוסדות הלימוד בכדי להבין את מסלול הלימוד, התכנים, לוח הזמנים, עלויות ועוד.
במידה ויש לך שאלות נוספות תוכלי לפנות ליועצים שלנו באמצעות טופס יצירת הקשר שצירפתי לך.