שלום. נרשמתי ללימודי ביוכימיה ומדעי המזון בפקולטה לחקלאות ברחובות ובנוסף בשנה השנייה אני רוצה להתמחות בביוטכנולוגיה בחקלאות כשהמטרה הכללית היא להמשיך אחר כך לתואר שני בביוטכנולוגיה והייתי רוצה לדעת עד כמה התואר הנ"ל תובעני ומצריך עבודה קשה. הבנתי שבלימודים יש המון מקצועות ריאליים כגון פיזיקה שקצת מרתיעים אותי. האם כדאי לי לשנות העדפה לתואר שמצריך פחות כישורים ריאליים כגון מדעי הצמח או אגרואקולוגיה ובריאות הצמח? האם בתארים האלו אני אוכל להתפתח אחר כך לכיוון הביוטכנולוגיה? תודה מראש! אראל
ש
שני יונגר
ביוכימיה ומדעי המזון או ביוטכנולוגיה?
שלום אראל,
אין לימודים קלים, ואף אחד מהמקצועות שציינת כאן ממש לא פשוט. מה שכן מי שיותר מתקשה בתחומים ראליים בדרך כלל לא בוחר במקצועות מהסוג שבחרת בהם. בכלל המקצועות הללו נדרשות יכולות ראליות. יחד עם זאת, ביוכימיה לא מאופיינת במתמטיקה גבוהה או דרישות אחרות שניתן לראות למשל בחלק מההנדסאות. אם אתה חלש בתחומים הראליים עדיף שתיקח מורים פרטיים לעזרה ולא תלך מסביב דרך תארים אחרים קשים לא פחות. מדעי הצמח וכל התחום הזה יכולים להוביל אותך לביוטכנולוגיה או ביוכימיה, אך זה לא יפטור אותך מהחובות של התואר, כי את היסודות של התואר תהיה חייב ללמוד, אז עדיף כבר ללכת ישירות למטרה.