מתלבטת מאוד..אני רוצה להמשיך מתואר ראשון לארבע שנתי ברפואה (לא עומדת בקריטריונים לצערי למסלול רגיל) כרגע חושבת על תואר ראשון במדעי המוח עם ביולוגיה או רפואת חירום שעניינו אותי יותר מכל מה שבדקתי וממה שאני מתקבלת. השאלה שלי איזה תואר יפתח לי יותר דלתות גם אם לא אמשיך לרפואה? האם יש מה לעשות עם תואר ראשון ברפואת חירום בכלל? אין לי ספק שאני רוצה ללמוד רפואה ועל כן חשוב לי לבחור במה שהכי יקרב אותי לשם
ש
שני יונגר
מה ללמוד לקראת תואר ארבע שנתי ברפואה?
שלום אילנה,
אני חושבת שבתואר לרפאות חירום את תלמדי יותר קורסים רלוונטיים שכן לימודי מדעי המוח הם לימודי פסיכלוגיה בעיקרם ואילו התואר הרלוונטי יותר לארבע שנתי ברפואה הוא תואר במדעי החיים. לכן האפשרויות הטובות ביותר בעיני הן: מדעי החיים כחד חוגי או עם כימיה. או לימודי רפואת חירום. היתרון בלימודי רפואת חירום הוא שהם מאפרים תעסוקה עם גמר התואר מה שיכול להיות טוב עבורך גם במקביל ללימודי הרפואה בהמשך במידה ותרצי בכך.
אני מצטרפת לתשובה שכבר ניתנה על ידי מנהלת הפורום, לפיה תחום הלימודים הטוב והיעיל ביותר על מנת להתקבל לתכנית הארבע שנתית ברפואה הוא לימודים חד חוגיים במדעי החיים. עם זאת, במידה ובסופו של דבר לא ממשיכים בלימודי הרפואה ישנו השיקול של מידת היישומיות של תחום זה וכל תחום אחר שהוא מחקרי במהותו, כדוגמת מדעי המוח, שאינו מכשיר למקצוע ספציפי ומצריך המשך לימודים לתארים מתקדמים. זאת בניגוד ללימודי רפואת החירום שמכשירים למקצוע יישומי בו ניתן לעבוד בסיום הלימודים במסגרות כמו מגן דוד אדום, שירותי בריאות אחרים, מוסדות ומפעלים גדולים. נראה לי גם שלסטודנט לרפואה רקע ברפואת חירום נותן יתרון הן בלימודים עצמם והן בעבודות סטודנטיאליות במהלך הלימודים בברכה,