שלום, אני משתחרר בקרוב וחושב מה ללמוד ואני מתלבט בין כמה נושאים. בהתחלה ידעתי שאני רוצה ללמוד משהו בנשוא הביולוגיה (עשיתי בגרות 5 יח' בביולוגיה),לדוגמה ביוטכנולוגיה. לאחרונה מעניין אותי תחום הכספים ולכן חשבתי ללכת לכיוון מנהל עסקים. בנוסף אני אוהב להתעסק בידיים ופחות ללמוד חומר עיוני ולכן חשבתי גם על תחום הנדסת חשמל\אלקטרוניקה. אין לי בעיה עם מתמטיקה, פשוט מעדיף עם עבודה יותר מעשית מאשר עיונית ומשרדית. חשוב לציין כי אחד השיקולים הוא כמובן העניין הכלכלי, רוצה מקצוע עם ביקוש גבוה, שכר גבוה. תודה!
ש
שני יונגר
דווקא אין הרבה התלבטות- עדיפות ללימודי הנדסה
שלום ערן,
מבין המקצועות שתארת כאן המקצועות שיכולים לאפשר את מה שציינת כחוב שלך: פרקטי, עבודה בידיים (או שטח), ויכולת השתכרות טובה מתאפשרים רק בלימודי ההנדסה בצורה המיטבית שלהם. הביקושים עם זאת בתחומים הללו מאוד משתנים יש בהם תנודות גדולות. לכן מה שאני מציעה הוא לכוון למוסדות לימוד איכותיים ביותר בתחומי ההנדסה וכן לשמור על ממוצע ציונים גבוה ככל שתוכל. המעסיקים דורשים מבחני ידע ובנוסף כחלק מהגשת המועמדות לעבודות של מהנדסים פעמים רבות נדרשים להעביר את גיליון הציונים או את הציון הסופי של התואר. חשוב לקחת זאת בחשבון ולא לזלזל בלימודים.