היי,כבר תקופה שאני מתענין בתחום מדעי המוח. תכננתי בהתחלה ללמוד מדעי הקוגניציה בבן גוריון אבל כנראה שלא התקבל והתוכנית של בר אילן אילן נראת די דומה ומעניינת. אני חושב ללכת למסלול הדו ראשי בשילוב עם מדמח שהוא תואר פרקטי בהרבה ממדעי המוח וגם יהפוך את התואר למגוון יותר. כרגע קשה לי מאוד לדעת מה באמת יעניין אותי או במה ארצה לעסוק ובשילוב הזה נראה שאני זוכה לטעום ממגוון די רחב של נושאים ובאותו זמן לצאת עם מקצוע פרקטי. אוקי אז השאלות שלי הן: 1) עד כמה קשה השילוב הזה? בכמה גדול בערך היקף החומר של הדו ראשי ממסלול מורחב במדמח או מורחב במדעי המוח?
2) האם העובדה שמספר הקורסים במדמח מצומצם מעט תפגע בסיכוי למצוא עבודה?
3)יש איזו דרך לקבל אינדיקציה האם מדמח מעניין אותי כי אין לי נסיון בנושא וקשה לי לדעת איך הוא יהיה לי בפועל. אני בסדר עם מתמטיקה ויכול לעבוד שעות על משהו לבד ברגע שהוא מענין אותי אבל עבודה מונוטונית ואיטית(לכתוב קוד?) משגעת אותי ואני עושה הרבה טעויות טיפשיות כאלו של הסך דעת
4) מחשבות כלליות על מצבי, הצעות וכל דבר שיש לכם להוסיף ממש יעזרו לי
תודה
ש
שני יונגר
מדעי המחשב או מדעי המוח
שלום דניאל,
1. תואר במדעי המחשב הוא תואר לא פשוט בכלל ומיועד למי שמאוד חזק בתחום הראלי. בכל מקרה כל תואר דו חוגי הוא תואר לא פשוט ואת זה צריך לקחת בחשבון כי העומס הרבה יותר גדול על הסטודנט במסלול. לגבי מסלול מורחב במדעי המוח גם כאן ניתן להרחיב לתחומים ראליים חישוביים. בכל תואר דו חוגי הלימודים יותר קשים בגלל העומס. יחד עם זאת, קושי בלימודים הוא עניין אישי מאוד של כל סטודנט. 2. תלוי מה אתה רוצה לעשות. תארים דו חוגיים מטרתם לתת את האפשרות לעסוק בכל אחד מהתחומים בתואר וכן בשילוב ביניהם. לגבי מציאת עבודה לאחר מכן הכל תלוי בכישרונך בתחום. 3. על השאלה הזו אתה חייב לדעת לענות בעצמך, כי באמת מדובר בהרבה שעות מחשב ועבודה לבד. זה רק עניין שלך אם תחום התכנות מעניין אותך או לא. 4. מדעי המוח ומדעי המחשב הם שני תחומים שונים בתכלית. מדעי המוח מכוונים את הבוגרים לתחומי מחקר ואילו מדעי המחשב מכוונים את הבוגרים לכיוון של תכנות ועבודה בחברות תוכנה. החשיבה שלך כפי שציינת בשאלתך השלישית היא נכונה. חשוב מאוד שתחשוב אם תרצה לעסוק בתחום ואם זה מתאים לך. מאוד חשוב לבחור מסלול לימודים לפי העבודה שתוכל למצוא לאחר מכן ולא רק לפי שם התואר או העניין בתחום הלימוד, כי העבודה היא החלק שנשאר איתך לאורך זמן לאחר סיום הלימודים.