שלום! אני מתכננת להתחיל לימודי תואר ראשון בשנה הקרובה ואני מתלבטת בין: מדעי החיים ומדעי הרפואה בת"א או ביוכימיה ומדעי המזון משולב עם ביוטכנולוגיה בעברית ברחובות. יש לי רקע אקדמי חלקי בהנדסת מכונות מהטכניון (שם התחלתי מגמת ביומכניקה והבנתי שתחום הביולוגיה והרפואה הרבה יותר מעניין אותי מהנדסה). מבחינת עניין אני יותר נוטה לתחום של מדעי הרפואה אך גם במסלול השני יש מגון נושאים וקורסים שמעניינים אותי, אך מבחינת מקום הלימודי נראה לי שאתחבר יותר לפקולטה לחקלאות ברחובות. בעיקר חשוב לי שאחרי התואר אוכל למצוא עבודה בתחום שאבחר בו ומעניין אותי, לכן אשמח לקבל המלצה על מה אפשר לעשות עם כל אחד מהתארים מבחינת עבודה, וגם מבחינת תארים מתקדמים. האם גם אפשר להשתלב בעבודה בתחום המחקר הרפואי עם תואר בביוכימיה מדעי המזון וביוטכנולוגיה?
תודה מראש על כל מענה!
ש
שני יונגר
מדעי המזון וביוכימיה או מדעי הרפואה
שלום סתו,
המסלול למדעי הרפואה הוא למעשה מסלול שממנו רוצים להגיע ללימודי רפואה בעתיד, כך לפחות שואפים מרבית הסטודנטים במסלול. אם את רוצה להיות רופאה, אז המסלול הזה מצוין עבורך. כמובן שתוכלי ללמוד לתארים מתקדמים אחרים לאחריו, אך זה עיקר המהות שלו. כל מסלול אחר אשר תוכלי לפנות אליו ממנו (כמעט) הוא בכיוון מחקר. לגבי ביוכימיה ומדעי המזון וכו', מלימודים אלו למעשה תוכלי לפנות לתחום של טכנולוגית מזון. גם כאן זו עבודה שבחלקה היא עבודת מעבדה ובכל מקרה מדובר במסלול עבודה בתחום פיתוח מוצרי מזון ותפקידים מתחום הטכנולוגיה והפיקוח בתחום המזון. אם מעניינים אותך תחומים אלו פני לתואר הזה. מכל תחום אקדמי אפשר להגיע לתחומי מחקר, זה משהו שחשבו להבהיר, לשאלתך.