היי, כרגע אני סטודנטית לניהול ובקרה תעשייתית במכללה בדרום, זהו הסמסטר הראשון שלי ואני לא בטוחה שאני רוצה להמשיך את התואר הזה. מדעי התזונה זהו תחום שמאוד מעניין אותי. השאלה שלי היא האם אני יכולה להתחיל את התואר באוניברסיטה עם הנק"ז שכבר צברתי, והאם אצטרך לעשות מכינה למרות שעשיתי קורס "מבוא למתמטיקה" ו"פיזיקה כללית"? והאם הפסיכומטרי הוא תנאי קבלה גם כן? אשמח לקבל תשובה לשאלותיי. תודה רבה
ש
שני יונגר
מעבר לתואר מתחום חדש
שלום רחלי,
יש יסוכי קלוש ביותר שיקבלו את נקודות הזכות שצברת לתואר שאינו מאותו התחום. אולי תזכי לפטור אחד או שניים במקרה והקורסים שלמדת מקיפים יותר מאלו שתתבקשי ללמוד בתואר החדש. אך אני מציעה לך לקחת בחשבון כי למרות ההשקעה השנה ככל הנראה לא תיהני ממנה בתואר אחר. לגבי המכינה, אין שום קשר בין מה שכבר למדת למכינה. פשוט כי המיכנה המטרה שלה היא או לתת לך את הרקע המתאים לתואר או כדי שתשפרי ציונים ותוכלי להתקבל ללימודים. אם את עומדת בתנאי הקבלה ההתחלתיים לתואר בו את מתעניינת לא אמורה להיות לך בעיה. הפסיכומטרי הוא חלק חשוב מאוד, עליך לעמוד, כפי שכתבתי לך, בכל תנאי הקבלה הראשוניים לתואר החדש.
מדעי התזונה באוניברסיטה העברית
היי:) לא ממש הבנתי האם התואר במדעי התזונה הנלמד בקמפוס ברחובות שלאוניברסיטה העברית הוא תואר BSC או BA? והאם בוגרי התואר מקבלים תעודה מהאוניברסיטה או מהקמפוס עצמו (האם מי שסיים את התואר נחשב לבוגר האוניברסיטה העברית?)