אחרי הרבה התלבטויות הגעתי למסקנה שאני רוצה בעתיד ללמוד ולעסוק בננו טכנולוגיה. תחום העניין שלי הוא יישום ננוטכנולוגיה ברפואה. למעשה, אני מעוניין לעסוק בפיתוחים השונים ברפואה ובמחקר בתחום. יש לי מספר שאלות 1. ראיתי שבאוניברסיטה העברית יש תואר דו חוגי פיסיקה כימיה ומצוין מפורשות שהתואר סוג של מכין ללימודי המשך בתחום הננו טכנולוגיה ( יש שם תוכנית כזאת למוסמך). מה עדיף ללמוד כימיה- פיזיקה או רק כימיה (אני מאוד אוהב כימיה ולגבי פיזיקה אני לא יודע כי אך פעם לא התעסקתי עם המקצוע) כדי להמשיך ללימודי ננוטכנולוגיה. 2. אחרי סיום התואר הדו חוגי למשל אני רוצה עבודה מה אני למעשה בוגר בפיזיקה, כימיה, מה עם השכר עם התואר הזה? האם לא יוצא שאין לי מספיק ידע ואני סוג של נקרע בין שני התחומים.? 3. האם אפשר להגיע לשכר טוב מתחום פיתוחים ננוטכנולוגיים ברפואה? 4. האם בכללי אפשרי עם תואר שני בכימיה בדגש ננוטכנולוגיה להגיע ישר בסיום התואר למכוני המחקר השונים ולהתעסק תכלס במחקר ופיתוח בתחומי הרפואה?
ש
שני יונגר
תחום הננו טכנולוגיה
שלום רוסלן,
1. אם אתה מעוניין להגיע לתחום הננו טכנולוגיה, אז כדאי מאוד לבחור במסלול שיקדם אותך לכיוון. לגבי החשש שלך מפיזיקה, ראשית יש מכינה לפיזיקה שאולי תעזור לך להתכונן ללימודים ושנית, תמיד אפשר להתחרט ולשנות כיוון בשנה השנייה ללימודים. כלומר, להישאר רק עם הכימיה. 2. בתואר דו חוגי בניגוד לתארים עם חטיבה לומדים את כלל התחומים העיקריים בתואר. מה שלא לאומדים בדרך כלל אלו קורסי בחירה והעשרה, כי פשוט אין מתי. לגבי תעסוקה, יש תעסוקה עם תואר ראשון בכימיה ופיזיקה, אך עם תואר שני העבודות מעניינות יותר. 3. זו שאלה טובה, ומאוד תלויה בהתפתחויות השוק בישראל בתחום בכל מקרה יש לבחור במסלול מחקרי הכולל תזה כדי להבטיח שתמצא עבודה בתחום. 4. בהחלט כן.
בקשר לננוטכנולוגיה
האם זה תחום שקיים בארץ או שעדיין לא? לאן מגיעים עם תואר שני בתחום זה? מה עושים? כלומר איזה יישומים יש לזה? האם זה נחשב לתחום פרקטי בתואר שני ביחס לתחומים אחרים במדעים?
ש
שני יונגר
בעניין ננו טכנולוגיה
שלום רוסלן,
יש עבודה בתחום בישראל בחברות העושות שילוב בין מדעי החיים לבין אלקטרוניקה. כך שבחברות הללו מועסקים גם מהנדסאי אלקטרוניקה וגם אנשים מתחום מדעי החיים או הננו טכנולוגיה. כדאי אמוד להיות בעל תואר שני כי עיקר העבודה נושקת למחקרים בצורה כזו או אחרת ועוסקת בפיתוח. כמעט כל תחום בתואר השני הוא פרקטי יותר מאשר זה שנלמד בתואר הראשון כי יש התמקדות בתחום מסויים ולרוב מי שעושה תזה בנושא שהוא לומד גם נוגע ממשית ביישום של התחום הנלמד.