אני תלמיד כיתה י׳ המסיים השנה את התכנית התלת שנתית של בר-אילן (התכנית לנוער מוכשר במתמטיקה). השנה אני עושה בגרות 5 יחידות מתמטיקה, ובשנה הבאה אני מתחיל תואר באוניברסיטה הפתוחה.
יש לי התלבטות בנושא הלימוד (3 אופציות): מתמטיקה, מדעי המחשב או מתמטיקה ומדעי המחשב (דו חוגי).
אני אוהב מאוד את שני הנושאים, ובנוסף קראתי רבות על הדרישות לכל אחד מהנושאים, ולדעתי אני מתאים לשניהם. לכן, לפי היגיון בריא, בחרתי בתואר דו-חוגי מתמטיקה ומדעי המחשב, בידיעה שאני מוותר על לימודי מתמטיקה מלאים ועל לימודי מדעי המחשב מלאים.
עד לפני יומיים-שלושה הייתי מרוצה בלב שלם מההחלטה, אך לאחר עיון בקורסים למדעי המחשב ובקורסים למתמטיקה, נוצרה בי ההרגשה שכאשר אני לוקח תואר דו-חוגי, אני מוותר על יותר מדי משניהם, ולכן אולי כדאי לי ללכת למסלול חד-חוגי? אבל לאיזה, והאם בכלל?
מהתייעצות עם חברים (שאחד עושה מתמטיקה והשני מדעי המחשב, שניהם בפתוחה) הבנתי, שמתמטיקה מתחיל יחסית בצורה יבשה ואולי קצת משעממת, והנושאים היפים והמעניינים מגיעים בקורסים המתקדמים, אשר מהם יש מעט (שניים בקושי) במסלול הדו-חוגי. מדעי המחשב מתחיל מעניין וכיף, ומסתיים מעניין וכיף. מה דעתכם?
אני אודה לכם אם תספרו קצת על החוויות של לימוד הנושאים הנ״ל, ואם יש מישהו שעושה את המסלול הדו-חוגי שיביע דעתו.
בנוסף, יש לי עוד פקטורים היכולים להשפיע על ההחלטה- 1. אני עושה את התואר לכיף בלבד - אני אוהב ללמוד ואני לא עושה את זה כדי להשיג עבודה טובה, אז כשאני מחליט על מסלול לימודים פקטור זה נמצא בעדיפות נמוכה יחסית. 2. אני רוצה לעשות דחיית שירות, ולסיים את התואר בשנת הדח״ש. להחלטה זו אין עוררין. 3. לאחר התלבטות קשה החלטתי ללמוד בפתוחה ולא בבר אילן. בבקשה, אל תערערו על החלטה זו. 4. לחץ פחות מפריע לי, אני יודע להתמודד איתו טוב. ההתלבטות שלי נוגעת רק להחלטה על נושא הלימודים בשל ריבוי נושאים מעניינים.
בתודה, ברק, ושוב סליחה על החפירה, רק כך הצלחתי להעביר את כל צדדי ההתלבטות.
ש
שני יונגר
אני בעד המסלול הדו חוגי
שלום ברק,
אני חושבת שבחירת מסלול לימודים היא עניין אינדיבידואלי ביותר ולכן מה שכיף ומעניין לאחד יכול להרגיש ממש אחרת לאחר. אני חושבת שכרגע בגלל היותך בצומת דרכים מבלבלת אולי כדאי שתבחר במסלול הדו חוגי. במקרה הגרוע ביותר תוותר על אחד מהתחומים ותמשיך במסלול חד חוגי שתבחר בו מתוך התנסות בתוך התואר. לגבי הקורסים המעניינים שאתה חושש להפסיד במסלול למתמטיקה, בפתוחה יש אפשרות לקחת יותר קורסים ממה שמחויבים במסלול המקורי, ולכן אם ממש תרצה ללמוד לקורס נוסף שמעניין אותך תוכל לעשות זאת. אני לא מאמינה שימנעו ממך את האפשרות במיוחד אם תהיה תלמיד טוב. אני חושבת שדווקא השיקול של העניין הוא סיבה לבחור במסלול הדו חוגי. תמי תוכל להתמקצע לאחר מכן בתואר שני בכל אחד מהמקצועות בנפרד וללמוד רק את התחומים המאוד מעניינים והמעמיקים של כל תחום.