שלום, אני בעלת תואר ראשון (ממוצע 90) ואני בתהליך של הסבה מקצועית. יש כמה תחומים בהם אני מתעניינת ואשמח לקבל עליהם עוד אינפורמציה. 1. קורס לאחר התואר (העורך שנתיים) באוניברסיטת תל אביב בביולוגיה. המטרה של התואר בביולוגיה היא להמשך לימודים לתואר שני בגנטיקה-ייעוץ גנטי. אשמח לדעת האם יש ביקוש בשוק ליועצים גנטיים ומה המשכורת בשוק. בנוסף, האם יש במה לעבוד אחרי תואר ראשון בביולוגיה, או שיש תואר שיותר כדאי לעשות, שיהיה פרקטי אחרי התואר הראשון וגם יכוון לייעוץ גנטי כתואר שני. 2. קלינאית תקשורות- האם ממוצע 90 בתואר ראשון יש סיכוי להתקבל לתוכנית לימודי המשך בתל אביב?(לביולוגיה התקבלתי) האם יש ביקוש בשוק לקלינאית תקשורות? 3.בנוסף קראתי באחת מהתגובות שיש אפשרות להתקבל לרפואה (ולא ל- 4 שנתי) על ידי קורס שעוברים לפני התואר ומבחן- אשמח לדעת עוד פרטים בעניין. תודה רבה mor
ש
שני יונגר
השלמה והסבה לאחר תואר ראשון בביולוגיה
שלום מור,
אחרי תואר ראשון בביולוגיה בכל מקרה חייבים לימודי המשך, אם לימודי תעודה ואם לימודי תואר שני. התואר הראשון בפני עצמו אינו מספיק לצורך מציאת עבודה בתחום. לגבי ייעוץ גנטי, בגלל אופי העבודה שהיא במסגרת בתי חולים, קופות חולים וכד', קשה מאוד לאמוד את הביקוש לעובדים בתחום. אני מניחה שלתפקידים התחלתיים בתחום לא אמורה להיות בעיה. תוכני לימודי קלינאות תקשורת אפשרת רק בקבלה לתואר ראשון. לכן אם זה מתאים לך ותעמדי בדרישות הקבלה, לא אמורה להיות בעיה. אך זה כמובן שיקול שלך אם להתחיל תואר ראשון כמעט במלואו מההתחלה היום. יש ביקוש לקלינאי תקשורת בשוק. ויש לזכור כי רבים עובדים כעצמאיים. לגבי לימודי רפואה לא ארבע שנתי, מדוע לא ללמוד במסלול הארבע שנתי לאחר תואר ראשון בביולוגיה? בכל מקרה יש לעשות בחינת GRE כחלק מתנאי הקבלה. קורסים שיש לעשות הם לרוב קורסי השלמה החסרים מהתואר הראשון.
לימודים
שלום אני סולאף אשמח לעזרה אני מתלבטת בין שתי מקצועות 1- מכשור רפואי 2- ביוטכנולוגיה בהתמחות בביודאטה
כלומר רוצה לשאול איפה אני יכולה ללמוד בשתי מקצועות האלה ? האם יש משכורת גבוהה ? האם זה מבוקש? חשוב לדעת באיזו מקצוע לבחור , אני מתחברת לשניהם ומאוד מתלבטת במה לבחור .
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
לימודים
היי סולאף,
האם את מעוניינת ללמוד במסלול לתואר ראשון או לימודי הנדסאי? לימודי מכשור רפואי לרוב הם לימודי הנדסאי בעוד מסלול ביוטכנולוגיה בהתמחות ביודאטה הם לימודי תואר ראשון.
לימודי הנדסאי מכשור רפואי ניתן ללמוד במספר מכללות ברחבי הארץ ומסלול ביוטכנולוגיה עם התמחות דאטה, למיטה ידיעתי קיים במכללת תל חי בצפון.
המסלולים שונים אחד מהשני במהותם ואני חושבת שעליך להבין האם את מחפשת מסלול שבו תוכלי להתקדם לקריירה מדעית ומחקרית או מסלול המתמקד בהנדסת מכשור וציוד רפואי?
אני ממליצה לך ללכת לימים הפתוחים במוסדות הלימוד הרלוונטים ולהתרשם ממסלולי הלימוד והתכנים ולפי זה להחליט.
כפי שציינתי, מסלול ביוטכנולוגיה מתקיים במכללת תל חי ובקישור המצורף בתחתית ההודעה תוכלי למצוא את רשימת המוסדות המקיימים את לימודי המכשור הרפואי.