תואר שני במדעים ביורפואיים באוניברסיטה העברית בלי השלמות
תואר שני במדעים ביורפואיים באוניברסיטה העברית בלי השלמות
שני
3 תגובות
לפי המפורט באתר זה ובאתר האוניברסיטה, נדרש ממוצע של לפחות 80 בתואר ראשון. ומה אם הממוצע שלי 79.39? כשניסיתי להתקבל ל'ביולוגיה של התא, אימונולוגיה וחקר הסרטן', התבקשתי להירשם לשלושה קורסים לצורך השלמה למוסמך, לכאורה בהתאמה לתואר השני הספציפי שרציתי. האם זה בגלל הפחות מנקודה שחסרה לי? או שזה תלוי בציוני הקורסים הרלוונטיים? כלומר שאם הייתי מנסה להתקבל למגמה שבה הציונים הרלוונטיים שלי גבוהים, לא הייתי נדרשת להשלמות?...
ש
שני יונגר
ציונים לחוד והשלמות לחוד
שלום שני,
אין שום קשר בין השלמה של קורסים לבין קבלה ללימודי תואר שני. קבלה לתואר שני מותנית בממוצע בתואר הראשון ברלוונטיות שלו לתואר השני שבו את מעוניינת. השלמה של קורסים מחוייבת על ידי מרבית מוסדות הלימוד למרות שהגעת מתחום קרוב,כי הם עוברים על רשימת הקורסים שהם תנאי לאותו תואר שני ספציפי, אם לא למדת אותם או לא למדת אותם בהיקף או רמה מספקים, תתבקשי ללמוד אותם כחלק מהתואר השני.
בברכה, שני
ש
שני
אולי לא הבנת אותי,
יש קשר בין השלמה של קורסים ובין קבלה ללימודי תואר שני, והקשר הוא עובדתי. סיימתי את התואר הראשון בממוצע 79.39, ולא היו לי חסרים קורסים. מסיבות כאלו ואחרות פניתי בבקשה להתקבל דווקא למסלול שציינתי, והתבקשתי לעשות השלמה למוסמך - שלושה קורסים מסוימים, לכאורה בזיקה לתואר השני שביקשתי. השלמת שלושת הקורסים האלו אינה במקביל לתואר השני, אלא כתנאי לו. יותר מזה, את הקורסים האלה יהיה עלי לעבור בציון מעל 80, והם לא יחשבו לי לא כחלק מהתואר הראשון ולא כחלק מהתואר השני. אגב, חברות שלי מהתואר הראשון שהמשיכו לתואר שני שלוש שנים קודם, לא נדרשו להשלמה כזו (אולי עקב ממוצע שעבר את ה80, ואולי עקב פנייה עבור קבלה למסלול אחר - לא יודעת) השאלה שלי היא האם במידה ואבקש להתקבל לתואר שני שבו הציונים הרלוונטיים שלי יהיו גבוהים יותר, לא אדרש ללימודי השלמה. כלומר, השאלה היא בעצם מה הסיבה לדרישה להשלמה למוסמך - הממוצע הגבולי, או הקורסים הרלוונטיים למסלול, שהציון בהם אולי לא מספק. מתנצלת על האריכות, ומקווה שתוכלי לסייע לי.
ש
שני יונגר
כדאי בכל מקרה לעבור את הממוצע 80
שלום שני,
קורסי השלמה הם חלק ממדיניות מחלקה או מוסד לימודים. אינני יודעת אם גם חברותיך וגם את למדתן בדיוק את אותו התואר באותו מוסד לימודים, כי אלו משפיעים מאוד על קבלת פטורים. יחד עם זאת, גם הציון יכול להוות שיקול עבור מוסד הלימודים, אם לפטור אותך מחזרה על קורס שכבר למדת או לו. לצערי התשובות הללו הן רק בידי מוסד הלימודים, אני מכירה מקרים רבים כאלה, גם אם נראים לא הגיוניים, אך לצערנו למוסד הלימודים אין חובה לתת הסברים בעניין. אני בכל מקרה בעד לשפר ממוצע שיעבור את ה-80 כדי לחסוך בעיות קבלה ללימודים בעתיד.